Unge radikale: Gellerup skal rives ned

I et læserbrev i anbefaler den unge byrådskandidat Søren Højlund Carlsen, at Gellerup bliver jævnet med jorden. Han har ikke den store tiltro til den såkaldte helhedsplan for området der er lavet af Brabrand Boligforening og Århus Kommune. Selvom Søren Højlund Carlsen er næstformand for de radikale i Århus og har opbakning fra frontfigurer i Radikal Ungdom får han ikke særlig stor støtte fra nuværende radkale byrådspolitikere, som alle tre mener at forslaget er “uigennemtænkt”.

“Jeg tror på intentionerne i helhedsplanen, men inden vi bruger en mia. kr. på blomsterkasser, vil jeg godt tillade mig at sætte spørgsmålstegn ved, om vi laver lappeløsninger. At vi lapper på noget, hvor vi måske burde gå op i helikopterperspektiv og så se på, om der skulle helt anderledes radikale løsninger til” siger Søren Højlund Carlsen ifølge Jyllands-Posten. Dagladet har også kontaktet formanden for Brabrand Boligforening, Jesper Pedersen:

Han ønsker ikke at kommentere det radikale forslag, som han kalder “det glade vanvid”.

Læs mere

Søren Højlund Carlsens blog: http://hoejlundcarlsen.dk/

Radikal løsning: Gellerup skal væk: http://jp.dk/arkiv/?id=1523893
Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk

Radikale: Jævn Gellerup med jorden: http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081125/AAS/566823510/1002
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk

Kommentar

Stiftstidende har lukket op for kommentarer fra internet-læsere. En af dem lyder:
“God idé, men har ingen gang på jord. Der er for mange radikale og venstreorienterede stemmer i Gellerup… Så de får en milliard at lege med i stedet for.”
Dette må jeg lige en kommentar med på vejen: Århus Kommune og Brabrand Boligforening har en klar oplysningsopgave: Der er ingen der giver boligforeningen en milliard. Boligforeningen forventer at kunne rejse pengene ved at sælge jord (f.eks. til en moske, men især til lav byggeri, f.eks. rækkehuse og erhverv mellem Gellerupparkens boligblokke.) Sammen med andre lejere i Danmark betaler beboerne til en fælles opsparing kaldet Landsbyggefonden. Den forventes at ville bevilge nogle af lejernes penge til Gellerup (i stedet for at blive malket af diverse regeringer).
Halvdelen af milliarden forventes at komme fra firmaer, der vil investere i området – kontorer, butikker og andet erhverv.

Blogartiklen er oprettet: 24. nov 2008. Opdateret 27. nov 2008 kl. 13:54


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt