Udsigt til råd og skimmelsvamp

Beboere i Brabrand Boligforenings afdeling 1 Hans Broges Parkens rækkehuse på Udsigten klager over fugt, råd og skimmel i vægge og gulve. Tv2 Østjylland har besøgt flere af beboerne, hvor det tydeligt ses at fugt i vægge får puds til at falde af, mursten kan pilles ud med de bare hænder og isoleringsmaterialet i hulmuren er så fugtig at det kan vrides.

Direktør for Brabrand Boligforening Torben Overgaard siger til den regionale tv-station, at der ikke er kommet henvendelser efter seneste rundskrivelse. Sagen om råd i gulv er undersøgt af teknologisk institut, der mener at det er beboerens egen skyld – beboeren er efterfølgende blevet tilbudt en ny lejlighed, hvilket han dog har afslået, oplyser direktøren.

Beboerne frygter at deres hjem er sundhedsskadelige og har i årevis klaget til boligforeningen
“men klagerne bliver ikke hørt. I stedt bliver nogle lejere mødt med krav om at skulle betale for udbedringerne,” oplyser Tv2 Østjylland.

Britta Meyer har kæmpet med fugtskader i de tre år, hun har boet i sin lejlighed. Hun fortæller, at husene i Udsigten er kendt for at være fugtige, og at hun fra starten har klaget til boligforeningen.

Azad Abdollah bor også i Udsigten og lagde et nyt trægulv ovenpå det eksisterende lineoleumsgulv. Han var overbevist om at det var en forbedring (sandsynligvis via råderets-reglerne), men sidste efterår blev der konstateret skimmelsvamp i gulvet. Da han selv har lagt det nye gulv kan han risikere at få en regning på 70.000 kroner, oplyser Tv2 Østjylland.
Azad mener klart at det er boligforeningens ansvar. Husene er blandt boligforeningens ældste og når der er fugtskader i flere af husene må det skyldes en byggefejl.

Beboerne synes ikke, de bliver hørt trods gentagne klager.
“Jeg er udmærket klar over situationen i den afdeling, og alle henvendelser er der fulgt op på,” siger boligforeningens direktør.

Illustrationer: Fotos af udsendelsen.

SE MERE

Hjemmeside for TV2 Østjylland: http://tv2oj.dk
Se klip fra nyhedsudsendelsen http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/?r=7

Blogartiklen er oprettet: 28. apr 2009. Opdateret 05. maj 2009 kl. 09:13


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt