Haveforening imod kolonihavehuse

Haveforeningen “Holmstrup Haver” i det vestlige Århus er imod havehuse. Selvom der det seneste år er bygget adskillige små huse, har bestyrelsen forsøgt at stoppe etablering af flere huse, men uden held.

Nu har haveforeningens årsmøde vedtaget et forslag, som kan tvinge havehusejere til at jævne huset med jorden: Bliver haven overdraget, og den nye havelejer ikke ønsker huset, skal den tidligere havehusejer sørge for at få det fjernet for egen regning. Haveforeningen har intet ansvar i forhold til husene.

Arkivfoto: Holmstrup Haver ligger mellem Grimhøj sø og Brabrand Bolifgforenings afdeling 6 - Holmstrup.

Arkivfoto: Holmstrup Haver ligger mellem Grimhøj sø og Brabrand Bolifgforenings afdeling 6 - Holmstrup.

Haveforeningen lejer sig ind på kommunal jord, og der er kommunale hensyn bag årsmødets beslutning, hvor kun en enkelt stemte imod. Haveforeningen har ikke tidligere haft skrevne regler om husbyggeri, men kommunens tilsyn tillader, at der i hver have opføres et redskabsskur – altså en meget lille bygning uden fast sokkel.

Haveforeningen Holmstrup Haver ligger mellem Grimhøj og Holmstrup på Jernaldervej. Foreningen  favoriserer beboere i Holmstrup, men også andre beboere i Brabrand Boligforening kan få en have. Beboerne i afdeling Holmstrup betaler for vand mv. til haveforeningen.

Ved siden af Holmstrup Haver ligger en anden lille haveforening med navnet “Persillerækken” (syd for Brabrand Boligforenings afdeling 12, Thorsbjerg)

Læs mere:
Hjemmeside for beboerbladet i Holmstrup, Sofus:
http://home1.stofanet.dk/afdeling6/sofus.htm
Læs om Holmstrup Haver side 13-15 i maj/juni-udgaven (pdf)

Hent dette indlægs illustration i trykkvalitet:
Fotograf: Ulrik Ricco Hansen

Blogartiklen er oprettet: 13. maj 2009. Opdateret 14. maj 2009 kl. 12:55


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt