Boligforeninger og kommune på kant med loven


Når Århus Kommune anviser en bolig til socialt belastede familier, sker det stik mod sædvane og praksis i andre kommuner. For det første videregiver kommunen fortrolige oplysninger, og samtidig tilbydes familierne kun indflytning mod en prøveperiode på tre måneder.

“Der skal rigtig gode argumenter til, hvis man skal overbevise boligretten om, at en prøveperiode er lovlig. Udlejeren kan jo bare ophæve lejemålet, hvis familierne ikke opfører sig ordentligt,” siger Hans Henrik Edlund, en af Danmarks førende eksperter i lejelovgivning til DR P4 Østjylland.

Regionalradioen har undersøgt sagen, og det viser sig, at socialforvaltningen videregiver fortrolige oplysninger på faste møder med boligforeningerne og boligselskaberne. Her oplyses om, hvorfor familierne har brug for en ny bolig – stærkt fortrolige oplysninger om familiens sociale baggrund.

Ifølge ekspert i personfølsomme oplysninger Charlotte Bagger Tranberg bryder kommunen sin tavshedspligt. Hun siger at loven beskytter personfølsomme oplysninger for at undgå, at borgere bliver indhentet af deres fortid.
“Man giver aldrig de her mennesker en chance for at komme videre. Boligforeningerne vil jo være informeret om, hvad der har været af tidligere problemer, og så kommer familierne jo aldrig ud af det her mønster,” siger hun til DR P4 Østjylland og tilføjer:
“Umiddelbart ville det være en oplagt sag for både ombudsmanden og Datatilsynet.”

Tidligere socialrådmand Gert Bjerregaard ønsker ikke at udtale sig, men efter radioens kritik af forholdene har byrådsmedlem Keld Hvalsø Nedergaard krævet, at den afgåede socialrådmand Gert Bjerregaard meldes til politiet.

Kommunen vil nu selv undersøge sagen.

Læs mere:
Hjemmeside for DR P4 Østjylland: http://www.dr.dk/Regioner/Aarhus
Århus også på kant med lejeloven
Meld Bjerregaard til politiet
Århus Kommune undersøger nu boligsag

Blogartiklen er oprettet: 03. jun 2009. Opdateret 04. jun 2009 kl. 06:17


Del eller print denne side:  

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt