Ejendomsmæglere tror på salg i Gellerupparken

Efter nyheden om Brabrand Boligforening og Århus Kommunes nye plan for Gellerupparken og Toveshøj mandag var på samtlige tv-skærme og forsider, har også ejendomsmæglerne fået øjnene op for området. De tror at det bliver let at sælge boliger til unge familier, efter der bliver revet blokke ned og området bliver åbnet for biltrafik. Men måske er de blevet vildledt af medierne – her kommer et par argumenter og modargumenter:

Mere grønt tiltrækker
“Der er ingen tvivl om, at vi vil se nogle andre grupperinger af mennesker og familier flytte ind i Gellerupplanen, siger Allan Bante fra DanBolig i Åbyhøj til DR Østjylland.
Allan Bante fra DanBolig hæfter sig især ved, at der kommer flere grønne områder i Gellerup. Det vil tiltrække mange, mener han.

Nej – færre grønne arealer
Men Allan Dante er måske forblændet af mediernes overfladiske dækning, for der bliver ikke flere kvadratmeter grønne områder i Toveshøj og Gellerupparken. Tvært i mod skal der bygges ret meget, før planens økonomi går op – og byggeriet er ikke i højden.
På arkitekternes elektroniske forslag i farverig 3D-grafik er der velholdte park-områder. Dette kan kun ses som en kompensation for at de fleste af de grønne områder, der i dag er i området, skal plastres til med mursten, beton og asfalt.

Gellerupparken til salg. Fotocollage baseret på arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen

Gellerupparken til salg. Fotocollage baseret på arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen

Yngre beboere tiltrækker
En anden egendomsmægler, Niels Carstensen fra Home er enig, i at den nye plan for Gellerup – der blandt andet går ud på, at tre blokke skal jævnes med jorden og helt nye privatejede boliger skal bygges – er vejen frem:
“Det vil helt klart få den betydning, at der bliver flere unge mennesker og flere af os ‘gammeldanskere’, som vil købe bolig derude,” siger han til DR P4 Østjylland.

Nej – området har i dag den yngste beboersammensætning
Måske er også Niels Carstensen blevet vildledt af medieomtalen. At jævne blokke vil nok ikke gøre beboersammensætningen yngre. Den er i forvejen det yngste man kan finde i hele kommunen – i hvert fald hvis det er gennemsnitsalder det handler om.

Helhedsplanen har lang vej endnu
Der er ingen tvivl om at helhedsplanen vil skabe et nyt og bedre Gellerup. Men der er ingen tvivl om, at der er lang vej at gå. Der er store forhindringer og misforståelser, som skal overvindes, og det er vigtigt både for beboere og andre interessenter at sætte sig ind i forholdene, før der drages forhastede konklusioner.

Læs mere:
Hjemmeside for DR P4 Østjylland: http://www.dr.dk/Regioner/Aarhus
Gellerup bliver attraktivt boligområde

Blogartiklen er oprettet: 24. jun 2009. Opdateret 25. jun 2009 kl. 13:15


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt