Sundhedshus på vej til Holmstup Mark

Afdelingerne Thorsbjerg og Odinsgård i Brabrand Boligforening vil gerne have et sundhedshus placeret på Holmstrup Mark og har sendt ansøgning afsted til Landsbyggefonden. Beboerne skal selv være med til at betale for det Fælles Sundheds- og Community-Center, og afdelingerne holder derfor ekstraordinære beboermøder torsdag den 25. juni.

Under overskriften “Projekt Sundhed og Trivsel på Holmstrup Mark”, vil de to afdelinger etablere et center med fokus på sundhed og styrkelse af beboerdemokratiet. I centeret skal der være mulighed for at få gode råd om kost og motion, bl.a. skal man kunne få målt sit blodtryk. To gange om ugen ønskes en lokal praktiserende læge til stedet, hvor der også skal være motionsrum. Sundhedshuset skal i samarbejde med boligafdelinger, foreninger mv. afholde en årlig festival med fokus på sundhed og motion.

urh-arkiv-odinsgaard-23

Centeret skal primært støtte og styrke afdelingernes profil i forhold til ældre og børnefamilier. Selvom det i første omgang er to af Brabrand Boligforenings afdelinger på Holmstrup Mark, der står bag initiativet, forventes centeret at dække hele Holmstrup Mark, dvs. også naboafdelingerne Holmstrup og Bronzealdervænget. Også andelsforeninger mv. i området bliver målgruppe for centerets aktiviteter.

urh-arkiv-thorsbjerg-105

I første omgang skal centeret etableres i en eksisterende bygning, sandsynligvis et af de to afdelingers fælleshuse, men på sigt ønskes der opført en selvstændig bygning. Den første ansøgning dækker en periode på fem år og er budgetteret til godt fem millioner kroner. I løbet af denne periode skal beboerne i de to afdelinger betale cirka en kvart million kroner, som opkræves sammen med huslejeindbetalingen: 16,60 kr. pr. måned.

Beboermøderne skal dog beslutte at beboerne vil være med til at betale det månedlige beløb, “der er mindre end en busbillet til Århus,” som afdelingsformændene skriver i mødeindkaldelsen.

Læs mere:
Hjemmeside for Brabrand Boligforening: http://bbbo.dk
Afdelingshjemmeside, Odinsgård
Afdelingsside, Thorsbjerg
Hent hele projektbeskrivelsen i pdf-format

Blogartiklen er oprettet: 10. jun 2009. Opdateret 26. jun 2009 kl. 08:18


Del eller print denne side:  

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt