Sundhedshus på vej til Holmstup Mark

To afdelinger kæmper for et hus med lokal læge, sundhedspersonale, motionsrum, sundhedsfestival og mere beboerdemokrati

urh-sundhedshus-morten-overgaard--jaAfdelingerne Thorsbjerg og Odinsgård vil gerne have et sundhedshus placeret på Holmstrup Mark. og har sendt ansøgning af sted til Landsbyggefonden. Beboerne skal selv være med til at betale for det Fælles Sundheds- og Community-Center, så afdelingerne har derfor holdt ekstraordinære beboermøder torsdag den 25. juni. Dette er længe efter Skræppebladets deadline, men vi har alligevel fået lov til at skrive lidt om resultatet fra beboermøderne på denne sides faktaboks. Den øvrige tekst er skrevet inden deadline.

Sundhedshus er ikke sundhedscenter

Sundhedshuset på Holmstrup Mark må endelig ikke forveksles med den store kommunale satsning på et sundhedscenter i Århus V. Dette er for længst skudt i gang med den ene millionbevilling efter den anden. Lige nu har det kommunale sundhedscenter til huse i Gellerupparken – lige over for City Vest. Måske bliver det flyttet lidt nordligere til afdeling Toveshøj, hvis de foreløbige planer i helhedsplanen for Gellerup gennemføres.

Sundhed og trivsel

Tilbage til Holmstrup Mark. Under overskriften “Projekt Sundhed og Trivsel på Holmstrup Mark”, vil de to afdelinger etablere et center med fokus på sundhed og styrkelse af beboerdemokratiet. I centeret skal der være mulighed for at få gode råd om kost og motion, bl.a. skal man kunne få målt sit blodtryk. To gange om ugen ønskes en lokal praktiserende læge til stedet, hvor der også skal være motionsrum. Sundhedshuset skal i samarbejde med boligafdelinger, foreninger mv. afholde en årlig festival med fokus på sundhed og motion.
Motionen skal bl.a. tage udgangspunkt i naturen på Holmstrup Mark, hvor der nu er anlagt mange stier, ruter og redskaber, der opfordrer til fysisk udfoldelse.

urh-arkiv-thorsbjerg

Børn og ældre i fokus

Centeret skal primært støtte og styrke afdelingernes profil i forhold til ældre og børnefamilier. Selvom det i første omgang er to af Brabrand Boligforenings afdelinger på Holmstrup Mark, der står bag initiativet, forventes centeret at dække hele Holmstrup Mark, dvs. også naboafdelingerne Holmstrup og Bronzealdervænget. Også andelsforeninger mv. i området bliver målgruppe for centerets aktiviteter.

Sundhedshus i fælleshus

I første omgang skal centeret etableres enten i en eksisterende bygning, sandsynligvis i et af de to afdelingers fælleshuse, eller i en 4-værelses lejlighed; men med tiden ønskes der opført en selvstændig bygning. Den første ansøgning dækker en periode på fem år og er budgetteret til godt fem millioner kroner.

urh-arkiv-odinsgaard

Læs mere på Skræppebladets hjemmeside og blog, hvor der også er link til bl.a. projektansøgning.

Fotos:
Øverst: Morten Overgaard fra afdelingsbestyrelsen i Odinsgård. I midten: Arkivfoto fra Thorsbjerg. Nederst: Arkivfoto fra Odinsgård.

Sundhedshus ved Odinsgård og Thorsbjerg
Torsdag den 25. juni var der beboermøder om sundhedshuset på Holmstrup Mark.

Det vil koste hver husstand 16,60 kr. om måneden i fem år og blev vedtaget med overbevisende flertal:Odinsgård: 23 stemmer (92%) var for forslaget og to var imod.
Thorsbjerg: 21 stemmer (78%) var for, tre imod og tre stemmer var blanke.

Landsbyggefonden giver svar omkring 1. september, om fonden vil bevilge penge til Sundhedshus og tilskud til huslejenedsættelse (typisk et par kroner pr. kvadratmeter og aftrappes over nogle år). Evt. bevilges kun til en af delene.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-06 Juli

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-06 Juli
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2009-06 Juli

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data