Lederen

Forunderlige planer om Gellerup-området

af Ulrik Ricco Hansen

I juni blev Brabrand Boligforenings to afdelinger Gellerupparken og Toveshøj i Gellerup i høj grad eksponeret i medierne sammen med Århus Kommune. Styregruppen for den såkaldte helhedsplan for området vedtog, at der skal skrives en ny plan, der bl.a. indeholder tekst om at vælte tre boligblokke.

STYREGRUPPENs medlemmer bl.a. borgmester Nicolai Wammen, rådmand Gert Bjerregaard og boligforeningens næstformand Keld Albrechtsen jublede. Alle syntes, at det var det bedste, der kunne ske, og en historisk aftale af dimensioner. Men ikke alle har armene lige højt hævet:

FORUNDRING: »Jeg hørte Wammen her til morgen og er igen meget forundret over politik, men ham om det.
En aftale kræver to parter, og det basale i arbejdet med kommunens folk har hele tiden været, at der ikke kunne indgås aftaler, fordi flertal og kompetence for vores del ligger i bestyrelse og repræsentantskab.
Den melding bør tilflyde vores repræsentantskab, beboere og offentligheden fra os.«

Herman Nielsen på Skræppebladets blog

BESLUTNINGERNE kan ikke tages af styregruppen. Det er Brabrand Boligforenings foreningsbestyrelse og re­præsentantskab*, der samlet skal tage beslutningerne om f.eks. at nedrive blokke eller sælge lejligheder.
Det ligger blandt forundringerne, at foreningebestyrelsen ikke tidligere har prioriteret nedrivning og salg, men set det som noget, der evt. senere kunne komme på tale, hvis en række andre elementer blev gennemført og talte for det.

Det er bemærkelsesværdigt, at det ikke er beboere, der har jublet på avisforsider og tv-skærme. Heller ikke på internettets kommentar- og blogsfære sværmer det med roser til planen. Faktisk er de fleste kommentarer af racistisk type i stil med ”indvandrere ud af Gellerup, for de er skyld i alle problemer – jeg bor heldigvis et sted, de ikke har råd til at flytte hen”.

Der er stigende risiko for at det, der skulle være positivt kvarterløft går hen og bliver politik, der trækker ud i årevis alene for politikkens skyld. Og fordi der er mange, der gerne vil have et sort får blandt kommunens kvartere.

Det er tid til at beboerne kommer op af stolene, skriver læserbreve, deltager i tv-udsendelser og giver sin mening til kende.
Skriv f.eks. til Skræppebladets redaktion eller direkte på bloggen.

*) suppleret af en byrådsbeslutning
Del eller print denne side:  


Tilbagevisende links

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt