Levende Sundhedshus slår dørene vidt op i 2022

Børne- og Sundhedshus Vest bliver en spændende knopskydning ved siden af Globus1. Her bliver der fokus på lige adgang til flere former
for sundhedstilbud

Tekst: Helle Hansen Foto: Elsebeth Frederiksen og Helle Hansen

Lige for tiden vokser det nye Børne- og Sundhedshus Vest nærmest om kap med mælkebøtterne op af jorden uden for Globus1. Snart har huset nået de tre planlagte etager. Så er det tid til at lægge tag og sætte vinduer i, indretningen begynde, og kranen kan endelig køre væk.

”Vi glæder os så meget, for det bliver rigtig spændende at få samlet så mange samarbejdspartnere om sundhed under samme tag,” siger Sussie Østerby, der er leder af Folkesundhed Vest, der de seneste fem år har boet til leje i lokaler i Globus1.

Sussie Østerby, leder af Folkesundhed Vest, følger spændt byggeriet af det nye Børne- og Sundhedshus på Gudrunsvej .

Almen lægepraksis
Ved årsskiftet får Folkesundhed Vest fod under eget tag, når byggeriet står færdigt. På samme tid får de også nye samboer, for sygeplejerskerne fra Sundhedsklinikken på Lokalcentret på Gudrunsvej 80 flytter også ind. Det samme gør et helt nyt lægehus med to-tre almen praktiserende læger, der får til huse på tredje sal.

”Og så kommer der seks børnegrupper i stuen og på første sal. Og det, at børnene og deres forældre får deres daglige gang i vores hus, bliver helt nyt, for det er ikke prøvet andre steder i sundhedshuse,” fortæller Sussie Østerby, der sammen med sine 10 medarbejdere glæder sig til at invitere indenfor.

”Og så skal vi have gang i samarbejdet, både med sygeplejerskerne fra Sundhedsklinikken og de praktiserende læger, men vi skal også endnu tættere på Sport og Fritid og aktiviteterne, der foregår i Globus1. Og naturligvis skal vi også mødes med børnene og deres forældre.”

Byggeriet set fra Gellerup Museums altan.

Træningskøkken til sund mad
Et af de nye spændende tilbud i Sundhedshuset bliver et træningskøkken, hvor borgere med for eksempel diabetes kan lære at lave sund mad. Der bliver plads til små hold med otte-ti personer.
”Det vil også være i køkkenet, at vi kan starte dagen med at bage boller, som vi spiser sammen, så det hele bliver lidt mere uformelt, og vi kan skabe gode rammer om de sociale fællesskaber, der er så vigtige for både den fysiske og mentale sundhed,” siger Sussie Østerby.

Hun håber, at det nye byggeri bliver et rigtig levende sundhedshus, som sikrer, at der bliver lige adgang til sundhed for alle i vestbyen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt