Afd. 4: Nu skal der ryddes i Gellerup

Afdeling 4 – Gellerupparken

Det gamle motorvejsareal tyndes ud

tekst og foto af Doron Haahr, museumsinspektør på Gellerup Museum

Mellem Gudrunsvej og Ringvejen, og mellem Edwin Rahrsvej og Globus1 ligger noget, der mest af alt minder om en lille skov.

Arealet har ligget ubebygget hen altid. For 50 år siden og før det lå her marker. Da man i 1960’erne planlagde byggeriet af Gjellerup-planen ønskede man, at motorvejen skulle føres forbi på dette område, hvilket som bekendt ikke blev tilfældet. Siden har området ligget øde hen og er med tiden vokset til med krat, planter og træer.

Nu sker der så endelig noget på området. Et af de allerførste fysiske tegn på, at der skal ske forandringer i Gellerupparken og Toveshøj, kunne ses i de første dage i maj. Mænd og maskiner ryddede et stort stykke af skoven mellem Gudrunsvej og Ringvejen. Formålet er, at trafikanterne på Ringvejen skal kunne se ind til området og følge med i, hvordan Helhedsplanen kommer til at skride frem.

For nogle af beboerne på Gudrunsvej betyder det, at de nu får en endnu bedre udsigt til resten af Aarhus. Rydningen betyder også, at der etableres en direkte og åben passage fra Gudrunsvej til Globus1, hvilket bliver en fordel for alle de beboere, der ofte kommer i Globus1.

På billederne kan du se, hvordan skoven ser ud både udefra og indefra. Gellerup Museum dokumenterer alle forandringer i Gellerupparken og Toveshøj og med tiden vil ”før”- og ”efter”-billederne blive udstillet på museet.

Du kan også følge og se billeder på vores facebook-gruppe, søg efter ”Gellerup Museum”.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt