Lederen

Skræppebladet – snart i flere varianter

af Kirsten Hermansen og Hans Esmann Eriksen

En ny fremtid på vej
Igennem flere år har der i Boligforeningen været en debat om, hvordan Skræppebladet burde fungere. Efter flere års debat og udvalgsarbejde er medlemmer af redaktionen og foreningsbestyrelsen kommet frem med en løsning, som repræsentantskabet bliver orienteret om på majmødet.

Det er dejligt, at der efter lang tids usikkerhed i den frivillige redaktion om, hvordan fremtiden ser ud, nu er skabt et nyt grundlag for den fremtidig udvikling af bladet.
Løsningen er blevet skabt, fordi en analyse viste, at Skræppebladet blev læst af mange i foreningen, og bygger på følgende principper:

Et beboerblad – med foreningsstof. Sådan er Skræppebladet skabt, og det skal, det blive ved med at være. Redaktionen har fortsat den redaktionelle frihed til at tage de sager op, som beboerne gerne vil have rejst. Samtidig hermed vil bladet indeholde foreningsstof, som boligforeningen redigerer. Det indstik, der i dette nummer er med ud til Gellerupparken og Toveshøj, er et sådan eksempel.

Et beboerblad – med flere varianter. Mange af de afdelinger, der ligger uden for Gellerup, har givet udtryk for, at stoffet fra Gellerup og Toveshøj fylder for meget, og at bladet derfor bliver uinteressant (og for dyrt) for dem. Derfor bliver bladet fremover trykt i flere varianter, sådan at det stof, der alene interesserer et lokalområde som Gellerup/Toveshøj kun udkommer der. Bladet bliver derfor lidt billigere i de afdelinger, der ikke har brug for indstik.

Et beboerblad – med en økonomi til udvikling. Omstruktureringen af bladet gør det muligt at betale medhjælpere for at udføre de opgaver, som medlemmerne af en frivillig redaktion har svært ved at overkomme. Det drejer sig om layout, korrekturlæsning, referatskrivning, internetudgaven og IT-support. Der vil i næste nummer af bladet være en beskrivelse af disse jobs, således at bladets læsere kan lægge billet ind. Derudover vil der være økonomi til at uddanne redaktionens medlemmer bedre.

Foreningsbestyrelsen har indvilget i, at implementeringen af den nye løsning kan starte efter sommerferien, således at alle ændringer virker fra starten af næste år.

Skræppebladet er et af de få boligforeningsblade i Danmark, der reelt skrives og redigeres af frivillige med tilknytning til foreningen. Det giver bladet en række kvaliteter, men også en udfordring til at skabe et miljø, hvor de frivillige og beboervalgte medlemmer i redaktionen synes, det er så spændende og udviklende at deltage, at bladet til stadighed kan udvikle sig.
Bladet kan på den måde også fremover tiltrække beboere, der ønsker at skrive for eller til bladet.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt