Dramatisk brand i lejlighed på Bentesvej

En lejlighed på Bentesvej 1 i Gellerupparken brændte i går ud under stor dramatik. Overboen forsøgte at undslippe den kraftige røg og ild og faldt eller kastede sig ud fra sin altan, hvorefter den 54-årige mand døde på stedet af sine kvæstelser. Naboen overvejede at kaste sine børn ned til mænd på græsset, men de redde børnene ved at trodse røgen. Brandvæsenets indsatsleder blev under fuld udrykning påkørt af en kvinde i krydset mellem Ringvejen og Jernaldervej, så både han, chaufføren og kvinden måtte på hospitalet til observation. Beboerne i hele opgangen blev evakueret men har nu fået lov til at vende tilbage til lejlighederne.

Lejeren af den udbrændte lejlighed på 2. sal var ikke hjemme da branden opstod, og politi og brandvæsen har ind til videre ikke opklaret hvordan ilden opstod. Lejeren er blevet afhørt af politiet og betegnes som “psykisk ustabil” af stiften.dk.

Foto: Ulrik Ricco Hansen

Foto: Ulrik Ricco Hansen

Sjælden voldsom brand
“Brabrand Boligforening overholder forskrifterne for brandsikring i Gellerupparken. Men siden komplekset blev opført er ekstra bestemmelser kommet til ved nybyggeri. Enten vejledninger eller krav om røgalarmer på opgange i nyopførte etageejendomme,” skriver Århus Stiftstidende.

“Det var en sjælden kraftig brand. Det ser umiddelbart ud til, at ilden har fået næring af en del luft, måske fordi hoveddøren til den brændende lejlighed ikke var lukket. Derved har skaderne bredt sig ud på trappen. Men vi kender ikke årsagen, før brandtekniknerne fra politiet har undersøgt stedet” siger beredskabschef Jacob Andersen fra Århus Brand-og Redningsvæsen ifølge avisen.

ttv-psykisk-syg-sigtet-DSCF9407

Opdatering – brandårsag:
Den 29-årige beboer i lejligheden, der udbrændte, er sigtet for selv at have sat ild på lejligheden og er nu varetægtsfængslet fire uger i psykiatrisk forvaring. Under afhøringen af den sigtede kom det frem, at han også tidligere har oplevet brand i lejligheden: for 1-2 år siden gik der ild i papirer på køkkenbordet. Den aktuelle brand menes at være startet oven på køleskabet.

Opdatering – brandsikkerhed:
Brabrand Boligforening vil kigge på, om brandsikkerheden i Gellerupparken skal forbedres:
“En så alvorlig hændelse giver naturligvis anledning til at se på, om vi i fremtiden kan gøre mere for sikkerheden i tilfælde af brand. Det vil vi overveje i bred forstand. Foreløbig afventer vi konklusionerne fra brandvæsen og politi. Ud fra deres rapporter vil vi vurdere, om vi skal indkalde andre eksperter til at komme med anbefalinger om ekstra foranstaltninger,” siger direktøren for Brabrand Boligforening, Torben Overgaard til Århus Stiftstidende.

Læs mere:
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Overbo død efter brand i lejlighed
Brandchef torpederet under udrykning
Børnene var første prioritet
Sikkerhedstjek efter dødsbrand

Hjemmesaide for Jyllands-Posten: http://jp.dk
Overbo død efter brand i lejlighed
To mænd reddede far og børn

Hjemmeside for TV2 Østjylland: http://tv2oj,dk
Overbo død efter brand i lejlighed
Kørte galt på vej til brand

Følg også med i Århus Brandvæsens Døgnrapport, der bl.a. oplyser følgende om branden:
Ved ankomst, kraftig brand i ca. 40 m2 lejlighed på 2 sal.
Kraftig varmepåvirkning i trapperum og gennem ovenlysvindue, samt brand op af facaden til bagsiden mod taget.
Person fra lejlighed over brandstedet fundet nedenfor i kælderskakt, overgivet til læge og ambulance.
1. hold røgdykker indsat mod brændende lejlighed til slukning og eftersøgning. 2. hold til kontakt og gennemgang til lejligheder ovenover.
Stige rejst til tag, tag opskåret omkring ovenlys og tagudhæng, for sikring med brandudbredelse.
Boligvagt tilkaldt.
Skadeservice Danmark tilkaldt.
Politiet overtager.

Hjemmeside for Århus Brandvæsen: http://aarhusbrandvaesen.dk
Døgnrapport

Blogartiklen er oprettet: 28. jul 2009. Opdateret 30. jul 2009 kl. 07:32


Del eller print denne side:  

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt