Boligforeninger til kamp mod bander

Landets boligforeninger skal inddrages i kampen mod bander, mener Københavns nye politidirektør Johan Reimann. Udtalelsen falder i forbindelse med at alle politikredse skal have oprettet lokale banderåd. Banderådene skal forebygge og bryde fødekæden til banderne. I Århus oprettes to banderåd – et for hele Århus og et med særlig fokus på det vestlige Århus.

“Men politiet skal ikke varetage opgaven alene og rækker nu hånden ud mod blandt andet boligforeningerne for at drøfte konkrete problemer og forslag til at komme banderne til livs. Andre aktører som NGOere, foreninger og forretnings- og erhvervslivet får også tilbud om at sidde med ved bordet,” skriver Boligselskabernes magasin Boligen, der netop er udkommet.

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen

Brabrand Boligforening ser positivt på forslaget:
”Grundlæggende har jeg den holdning, at hvis man har en idé om at gøre tingene bedre, skal forsøget gøres. Vi har allerede en god erfaring med at være i dialog med skole, politi og socialforvaltningen.
Men det er noget, der skal følges op på hele tiden, for ellers går det galt igen. Jeg må indrømme, at jeg ikke helt tror på, at vi kommer problemerne hundrede procent til livs. Til gengæld kan man lægge en meget stor dæmper på det. Grundlæggende handler det om, at forskellige kulturer støder sammen. I forskellige kulturer har man forskellige måder at tackle tingene på. Når man har et kontaktsted som et banderåd, hvor man kan udveksle erfaringer, er der en god chance for at løse problemerne langt mere målrettet. Og tilpasse løsninger efter beboere, der er kulturelt meget forskellige som arabere og somaliere,” siger Jesper Pedersen, formand for Brabrand Boligforening.

En del af loven
Banderådene er en del af regeringens bandepakke, der også indeholder hårdere straffe
og skærpelser af våbenloven.

Læs mere:
Hjemmeside for Boligselskabernes Landsforening: http://bl.dk
Boligforeninger skal med i kampen mod bander (flash)
Hele bladet i pdf-format (artikel side 10-11)

Skræppebladet: Råd skal stoppe lillebror på vej ind i kriminel bande

Blogartiklen er oprettet: 30. sep 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt