Råd skal stoppe lillebror på vej ind i kriminel bande

Politiet er i gang med at etablere to banderåd, der skal sætte en stopper for nye medlemmer til kriminelle bander. Der bliver to råd, et for kommunen og et særskilt for Århus Vest. Rådene oprettes som udbygning på eksisterende lokalråd og i tæt samarbejde mellem politiet, skoler, klubber og borgere, der har fingeren på pulsen i lokalområderne.
“Vi er i fuld sving med at etablere de banderåd, der er en del af regeringens såkaldte bandepakke. De skal have fokus på de helt unge, potentielle bandemedlemmer, så vi kan få brudt fødekæden til banderne,” siger Østjyllands politidirektør, Jørgen Ilum ifølge Århus Stiftstidende.

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen. Personerne på billedet har intet med den aktuelle historie at gøre.

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen. Personerne på billedet har intet med den aktuelle historie at gøre.

Avisen skriver også:
“Helt konkret handler det om på at meget tidligt tidspunkt at spotte den enkelte unge eller gruppe af unge, der har kurs mod bande­miljøet, hvad enten det nu er Hells Angels ungdomsafdeling, AK81, eller en ind­vandrerbande som Trillegårdsbanden.”

“Vi skal have fat i »lillebrødrene« tidligt, så vi kan give dem en idé om, at de har ­andre muligheder end at ­søge mod bandemiljøet. Vi skal hjælpe dem med at skabe andre veje i form af for ­eksempel uddannelse, arbejde og mere sunde fritids­interesser,” siger Jørgen Ilum.

Rådene forventes etableret i løbet af efteråret.

Læs mere:
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http//stiften.dk
Banderåd skal bremse bandernes vækst

Blogartiklen er oprettet: 27. jul 2009. Opdateret 13. aug 2009 kl. 02:47


Del eller print denne side:  

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt