Familieskole rykker ind på Nordgårdskolen

Århus Byråd har besluttet at oprette en familieskole i nogle af lokalerne på den tidligere folkeskole, Nordgårdskolen, midt i Gellerupparken. I løbet af et forløb på 12 uger tilbydes både børn og forældre undervisning, rådgivning og “vejledning være med til at skabe forandringer i familiens liv og hverdag, der kan være med til at løse barnets problemer i skolen”. Skolen vil tage imod familier med elever i de nærliggende skoler: Tovshøjskolen, Ellekærskolen og Sødalskolen.

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen: Nordgårdskolen

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen: Nordgårdskolen

Familieskolen i Gellerup bliver den tredie i Århus Kommune. De to andre ligger i Tilst og Søndervangen. Den nye familieskoles leder, Mads Dombernowsky, er hentet fra kommunens første familieskole i Tilst.

“Der er masser af ting, der skal falde på plads, men det bliver spændende at komme i gang, og vi er fire medarbejdere, der står klar til at tage imod til første 8-10 familier,” fortæller Mads Dombernowsky ifølge Århus Kommunes hjemmeside.

“Familieskolens indsats imellem familie og skole ligger helt i tråd med kommunens børn og ungepolitik. Vi skal hjælpe det enkelte, udsatte barn til at blive i sin egen skole og i sin egen hverdag, og vi skal hjælpe til med at holde forældrene fast på deres ansvar for børnenes skolegang,” siger socialrådmand Laura Hay.

Fakta
Århus Kommune oplyser bl.a. følgende om hvordan en familieskole fungerer:

Familieskolens formål er at bevare barnet i normalklassen og forebygge anbringelse og eksklusion af barnet.

Begge parter formulerer en samarbejdsaftale, når familien starter sit 12 ugers forløb på familieskolen, der sikrer, at der afsættes den fornødne tid og indsats til at forsøge af løse problemet omkring barnet.

Familierne kommer i familieskolen max. fire formiddage om ugen og får herigennem hjælp og vejledning fra medarbejderne og i flerfamiliegruppen til, hvordan de hjælper deres barn.

Elementerne i familieskolen er blandt andet flerfamiliegruppe, lektiehjælp, undervisning, fælles aktiviteter, erfaringsudveksling og voksengrupper.
Ca. 120 familier har indtil videre gennemført forløb på de to familieskoler i Tilst og i Søndervangen.

Læs mere:
Hjemmeside for Århus Kommune: http://aarhuskommune.dk
Nordgårdsskolen er nu familieskole

Blogartiklen er oprettet: 24. sep 2009


Del eller print denne side:  

En kommentar til
“Familieskole rykker ind på Nordgårdskolen”


  • 1

    shakria skriver:

    Det er 2010 05-06 og klokken er 00:05 Jeg er en 12 årig pige der savner min nordgårdskole, gider ik at sove prøver på at finde et sted på internet hvor man kan få nordgårdskolen tilbage :,( og jeg ved at der er mange der i gellerup som ik har det så godt på deres egen skole og ja der er ik mange dansker på skolen hvad kan vi gør vi har danske lære og vi snakker dansk sammen og i har send os på så langt her fra vi når aldrig bussen altså jeg tager altid tog hjem og hvis man har det dårligt kan det være lidt svært alene i en helt anden by så får vores børns skyld giv og nordgård skoln tilbage :,( I ♥ Nordgårdskolen!!!

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt