Hejredalskollegiet pakkes ind i pigtråd

For at sætte en stopper for indbrud sætter Brabrand Boligforening et tre meter højt pigtråds-hegn op rundt omkring Hejredalskollegiet. Beslutningen kommer oven på de seneste tids debat om flugt fra Hejredalskollegiet pga. ballade og indbrud, hvor bl.a. Aarhus Universitet har rejst kritik af kollegiet.
“Hegnet er kommer inden for de næste par uger. Det bliver forsynet med pigtråd, og de studerende skal bruge nøglekort med kode for at komme ind, så området bliver helt aflukket,” fortæller folketingspolitiker og medlem af kollegiets bestyrelse René Skau Björnsson (S),  ifølge Århus Stiftstidende.

“Det er en dyr løsning. Hegnet kommer til at koste omkring en halv million, men det skal ses op i mod, at vi har huslejetab på 600.000-700.000 kroner om året, fordi værelserne ikke kan lejes ud. Det er mange penge for at opnå den sikkerhed, men vi vurderer, at det er nødvendigt,” siger René Skau Björnsson.

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen

Brabrand Boligforenings direktør, Torben Overgaard, mener ikke at studerende er særligt udsatte. I forbindelse med indbrud i en delelejlighed med studerende i Gellerupparken, som Hejredalskollegiet ligger klos op ad, siger han:
“Vi kan konstatere, at tyvene ikke går efter bestemte grupper. Men indbrud er blevet helt almindeligt både ved os og i parcelhuse. Når der bor studerende, så ved man, at de sandsynligvis har en bærbar computer, som er hurtigt at omsætte, og det er det, man går efter.”

Læs mere:
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Studerende hegnes inde
De studerende løfter Århus V

Skræppebladet:
Flugt fra Hejredalskollegiet
Røvere tilbød at sælge tyvegods tilbage i Gellerup

Blogartiklen er oprettet: 04. okt 2009


Del eller print denne side:  

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt