Indboforsikring er billigere i Gellerup

Selvom Gellerup til tider fremstilles som plaget af indbrud og hærværk, er det ifølge de fleste forsikringsselskaber langt værre i Århus C. TopDanmark er f.eks. 900 kroner billigere i Gellerup (Brabrand) end i Århus C for en ung, der vil tegne en indboforsikring. Også f.eks. Alka er billigere.

“Det er helt enkelt. Risikoen for at få indbrud er større i 8000 C, end den er i Gellerup. Vi ser også på, hvor store erstatninger, der skal udbetales, og her har vi langt større udbetalinger i Århus C, end vi har i Brabrand,” siger kommunikationschef hos Alka, Nicolai Kampmann ifølge Århus Stiftstidende. Han sammenligner forsikringsforholdene i Århus med Nørrebro og Gentofte, hvor det også er langt dyrere at forsikre sig i whiskeybæltet end i den sorte firkant.

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen

Udvekslingsstuderende i forsikrings-klemme
For kort tid siden blev en gruppe brasilianske udvekslingsstuderende udsat for røveri af de fleste af deres ejendele. De havde ikke kunnet tegne indboforsikring før de havde fået et sygesikringsbevis og dermed et dansk cpr-nummer.

“De har taget mit tøj, mine penge, min computer, ja, selv min kuffert. Og fordi jeg ikke havde nået at få et dansk cpr-nummer, så havde jeg ingen forsikring. Lige nu er jeg ved at finde ud af, hvordan jeg kan få det til at hænge sammen økonomisk, for jeg vil gerne blive her, men jeg er ærligt talt temmelig modløs,” sagde den brasilianske studerende Kurt Windich til Aarhus Universitets blad Campus.

Universitetet har ikke mulighed for at tegne en midlertidig forsikring:
“Det er dybt foruroligende, hvad de studerende har været ude for i Gellerup. Men i følge reglerne vi har ikke lov til at forsikre de udenlandske studerende,” siger international rådgiver på Aarhus Universitet Poul Bonde til Århus Stiftstidende.

Læs mere:
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Billigere forsikring i Gellerup
Udenlandske studerende mistede alt

Hjemmeside for universitetsbladet Campus: http://www.au.dk/campus
Dårlig studiestart i Gellerup

Skræppebladet:
Røvere tilbød at sælge tyvegods tilbage i Gellerup

Blogartiklen er oprettet: 04. okt 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt