Mange beboere har ikke indboforsikring

Hvis du er i RKI, er det svært at tegne forsikring

Tekst Elsebeth Frederiksen

Måske har du, efter at have læst den forrige artikel, fået lyst til at tegne en forsikring.
Der er f.eks. en del i Gellerupparken og Toveshøj, som ikke har forsikring. Det kan der være mange grunde til, men den grund, de fleste giver, er, at det er for dyrt og spild af penge, hvis der ikke sker noget.

Men som den forrige artikel beskrev, er der rigtig mange gode grunde til at tegne en forsikring. Især hvis du bor i et område, der som blandt andet Toveshøj, Gellerupparken og Søvangen skal i gang med renovering.

Selvom du gerne vil tegne en forsikring, kan det være meget svært, hvis du er registreret i RKI.

Efter en rundringning til fire forskellige forsikringsselskaber viser det sig, at flere forsikringsselskaber ikke ønsker at tegne forsikring med folk, som er i RKI. Her forklarer de, at der er for stor usikkerhed forbundet med det, og at det er sværere at få pengene ind.

F.eks. vil IF og Alm. Brand kun tegne de lovpligtige ansvarsforsikringer. Det betyder, at du kan tegne hunde- og ansvarsforsikring, men ikke indbo.

Nogle selskaber vil gerne, men med andre vilkår
De selskaber, der vil, giver ikke RKI-registrerede samme muligheder som andre. Selskabet Tryg vil gerne tegne med kunder, der er i RKI, men her skal præmien betales helårligt, i stedet for månedligt, som andre kunder kan. Der er også en selvrisiko på 3000 kr., hvor den normalt er valgfri.

Alka tager gerne kunder ind, der er i RKI, men de har en forhøjet præmie, men her kan de godt betale månedligt.

Ring rundt til selskaberne
På de forskellige selskabers hjemmesider kan du ofte putte dine data ind i en beregner, hvor du så kan finde ud af, hvad din forsikring koster. Det gælder dog ikke, hvis du er i RKI, da denne beregner ikke tager hensyn til det.

Derfor er rådet at ringe rundt til de forskellige forsikringsselskaber for at være sikker på, at de vil tegne forsikring med dig. Så sparer du meget tid, da du ikke skal udfylde et skema og senere kan få afslag.

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen (kun online)

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen (kun online) fra artiklen Biler i omfattende brand i Holmstrup Lejligheder ødelagt af omfattende røg- og sodskader, Skræppebladet februar 2010
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt