Udfordringerne er mange for en helt ny bestyrelse

Det kan være svært at være ny i en afdelingsbestyrelse, specielt når alle er nye. Det har den nuværende afdelingsbestyrelse på Bronzealdervænget oplevet

Tekst og foto Olivia Høj Fälling

For lidt over et år siden kom der en ny afdelingsbestyrelse på Bronzealdervænget. Bestyrelsen består af unge, fordi boligerne er studieboliger. Og én ting er de enige om: Det har ikke været nemt at være helt ny i en afdelingsbestyrelse.

”I mange af de andre afdelinger sidder der nogle, som har siddet i afdelingsbestyrelser i flere år, og hvis der så kommer en ny, sidder der nogle, som kan sætte dem ind i tingene,” siger Mathias Ottesen Nielsen, som er formand for afdelingsbestyrelsen på Bronzealdervænget.

Der var ingen til at sætte den nye bestyrelse ind i tingene, da de startede. De havde kun en afdelingssekretær, som kunne hjælpe dem med alt det formelle, men de havde svært ved at finde ud af, hvad de egentlig havde indflydelse på.

”Man bliver bare kastet ud i det, og man har ikke nogen egentlig idé om, hvor det er, man kan få indflydelse,” siger Alexander Qvist Hellum, som er medlem af afdelingsbestyrelsen på Bronzealdervænget.

Både Mathias (tv) og Alexander er en del af afdelingsbestyrelsen på Bronzealdervænget

Både Mathias (tv) og Alexander er en del af afdelingsbestyrelsen på Bronzealdervænget

Klar med retningslinjer til næste bestyrelse
Efter at bestyrelsen selv har prøvet at stå helt uden idé om, hvordan de skulle gribe arbejdet an, har de gjort alt for, at en kommende ny bestyrelse ikke skal stå i samme situation. På grund af den store udskiftning af beboere, som der er i studieboliger, risikerer afdelingen nemlig, at der igen står en helt grøn bestyrelse i den nærmeste fremtid.

”Hvis de næste, der tager over efter os, er lige så meget på bar bund, som vi var, så har vi lavet en plan og nogle retningslinjer, som kan være med til at sikre, at de ved, hvor de skal starte,” siger Alexander Qvist Hellum.

Men på trods af de mange udfordringer er der ingen tvivl om, at det har været besværet værd.
”Jeg synes, at man børe tage ansvar, når man har mulighed for indflydelse. Og det har vi, fordi vi ikke har lejet os ind hos en privat udlejer, men vi bor i en boligforening,” siger Mathias Ottesen Nielsen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt