Stofas julegave: Dyrere kabel-tv og færre kanaler

Stofa og Antenneforeningen Aarhus skruer op for priserne fra nytår. Og hvis prisstigningen ikke er nok til en snekold jul, kan beboerne samtidig se frem at miste en lang række kanaler. Mindst otte kanaler forsvinder fra basis-tv-pakken, som samtidig stiger med omkring 5 %. Også den store tv-pakke kan vinke farvel til kanaler og bliver samtidig næsten 8 % dyrere.

En stigende del af antenneforeningens medlemmer skifter til basispakken, og her bliver der meget mindre forskelligt fjernsyn at kigge på. I 2010 er det slut med Kanal 9, TV3 Puls, TV5 Monde, TVE, Rai Uno, ESC1, Show Turk og MBC. De seks sidste kan man dog købe som en tillægspakke (BlandSelv-pakken bag Stofas Zaptor-boks).
De første to kan ses med stor pakke.
“Det er sådan, at alle former for tillægspakker, premiumpakker, filmpakker mv. alt sammen kan modtages som tillæg til BASISpakken i modsætning til andre udbydere,” oplyser John Christiansen, der er Key Account Manager hos Stofa.

Ifølge Antenneforeningens hjemmeside må medlemmer med stor pakke også undvære DK4, hvilket kan tyde på at kanalen helt udgår og dermed også forsvinder fra basispakken.

Mange kanaler får sne fra 1. januar. Fotocollage baseret på bl.a. fotos af udsendelser TV2 Østjylland, som heldigvis også fremover kan ses i begge programpakker.

Mange kanaler bliver til sne fra 1. januar.
Fotocollage af Ulrik Ricco Hansen baseret på bl.a. fotos af udsendelser TV2 Østjylland,
som heldigvis også fremover kan ses i begge programpakker - både på TV2 og TV Østjylland.

Prisstigninger
“Årsagen er igen digitaliseringen og de nye interaktive tjenester, som hen ad vejen vil være til rådighed for medlemmerne af Antenneforeningen Aarhus,” oplyser antenneforeningen.
Læs f.eks. i Skræppebladet om de nye tjenester, som bl.a. giver næsten gratis telefoni.

En del af prisstigningen skyldes øgede programafgifter:
“Der er tale om en stigning på 4,8 % for basispakken og 7,8 % for den store pakke fra 2009 til 2010, men stigningen i programafgifterne i den store pakke alene udgør i alt en stigning på 9,8 %,” oplyser foreningen uden at forklare, hvordan programafgifterne kan stige væsentlig mere end den samlede stigning for stor pakke.

Ny kanalsøgning
Samtidig med at der fjernes kanaler, bliver der også flyttet rundt på nogle af de eksisterende: DR K flyttes til kanal 24 og i stor pakke skal man fremover finde:
TV3 Puls på kanal 41, Nickelodeon og VH1 DK på kanal 56 og 6’eren på kanal 64.

Læs mere:
Hjemmeside for Antenneforeningen Aarhus: http://antenneforeningenaarhus.dk
Ændringer pr. 1. januar 2010

Hjemmeside for : http://www.stofa.dk
Hvad er digital-tv? (om bl.a. )

Skræppebladet:
Stofas Zaptor-boks er en fiasko i Århus
Ulovlige ordensreglementer i flere afdelinger:
Alle beboere må opsætte antenner og paraboler på bygningen

Kan du se de nye tv-kanaler?
Nye muligheder i dit antennestik / (nov. 2009)
Frustrationer over kabel-tv (2008)

ps: Kanaler der forsvinder bliver ikke til sne (sådan var det med analog signal – før 1. november). Nu bliver der sandsynligvis blot blå eller sort skærm)

Blogartiklen er oprettet: 22. dec 2009. Opdateret 29. dec 2009 kl. 08:52


Del eller print denne side:  

2 kommentarer til
“Stofas julegave: Dyrere kabel-tv og færre kanaler”


 • 1

  Knud H. Sørensen skriver:

  Hmmmmm. TV3 Puls, mon ikke der menes TV3 Plus. Logoet med det kendte TV3-logo efterfulgt af et +tegn. Bortset fra at det nok er det der menes, undrer jeg mig over antenneforeningerne og tv-signaludbydernes politik. I dagens Danmark er det mere og mere moderne at man skal kunne vælge alt det fra man ikke gider at modtage, eks. reklamer og så videre. Den vogn er hverken Telia/Stofa elller TDC endnu stået fuldt på. De meddelte ellers for omkring 1½-år siden, på et møde for et repræsentantskab i en boligforening jeg selv er medlem af, begge parter, at man var gået ind i nytænkning og ville bort fra pakkeløsninger. Mødet opfordrede dem til at de slog sig sammen og stillede nogle krav til signalleverandørerne, men ikke som 2 forskellige størrelser. Som en samlet blok af landets utroligt mange fællesantenneforbrugere. Når man stod som 100% af alle fællesantenneforbrugerne, som tæller flere millioner brugere, med et krav om at man kunne vælge de kanaler man ønsker at se, og fravælge alle – uden en eneste undtagelse, som man ikke vil se, ja – så stod man jo ret stærkt. De ville være nødt til at imødegå det med betydelige ændringer. Mødet foreslog at man skulle kunne nøjes med at modtage DR, DR2, TV2 som man jo er forpliktet til at sende i følge lovgivningen, alt resten skulle kunne vælges frit imellem på kryds og tværs. Man skulle kunne skræddersy sit tv-kanaludbud som man ville og kun betale for det man modtog.

  Dog ville begge leverandører fremhæve de mange kanaler de kunne levere, og ville have mødet til at falde i svime over det ganske udbud. Det lykkedes ikke. Vi var flertallet der ikke vil modtage noget som helst andet end det vi selv bestemmer 100%, og vi vil i hvert fald ikke betale for andre kanaler end dem vi ønsker at se.

  Derfor undrer det mig en del at de alligevel ikke er kommet videre, når de – begge parter, hævdede at de var ved at indgå et samarbejde for at nærme sig det vi talte om. Så kære venner, jeg vil stadig ikke modtage noget som helst fællesantennesignal. Den holdning ændrer jeg kun på den dag der er 100% valgfrihed


 • 2

  Ulrik Ricco Hansen skriver:

  Hej Knud H. Sørensen

  Den er god nok med TV3 Puls. (Viasat har både TV3+ og TV3 Puls).

  Ifølge Antenneforeningen Aarhus’ årsberetning har antenneforeningerne i Danmark i første omgang opgivet at stå sammen mod kanaludbyderne:
  “Der er i årets løb også brugt meget tid på at diskutere vilkår med leverandørerne. Bestyrelsen mener, at folk skal kunne vælge det, de gerne vil have. Men det har bestyrelsen ikke haft held med at komme igennem med. De leverandører, der skal have mest for programmerne, har den filosofi, at hvis de kan få programmet ind, fordobler de prisen året efter.”
  “…hvis Telia ville sælge, skulle antenneforeningen købe Stofa. Det var der ingen, der protesterede imod. Det har resulteret i en række møder med Telia i Stockholm, hvor også AN-TV i Aalborg har deltaget, idet bestyrelsen mente, at det kunne bære sammen med Aalborg. Tankegangen var at omdanne det til en kooperativ virksomhed ejet af medlemmerne. Alle tankerne om at købe Stofa – er nu droppet, idet der tilsammen ikke var beslutningskraft nok til at gøre det.”

  Som beboer i Brabrand Boligforening og dermed medlem af Antenneforeningen Aarhus vil jeg gerne tilslutte mig mange af dine synspunkter (men det må være i andet regi). Som skribent på beboerbladet er jeg nødt til at forsøge at være så objektiv som mulig.

  Med venlig hilsen Ulrik Ricco Hansen


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt