Avis om helheds­plan i Gellerup

Er det lidt for uoverskueligt at gå i gang med 37 siders plan for ændringerne i Gellerup?
Så er det måske en ide at starte med den nye avis om planen, der på blot otte sider med masser af billeder og store overskrifter gør det lidt lettere at komme ind stofområdet, så du kan nå at skrive et høringssvar inden 7. maj.

Avisen bringer interviews med Helle Hansen, der er afdelingsformand i Gellerupparken, og stadsarkitekt Gøsta Knudsen, der har det faglige ansvar for forandringerne i Gellerup.
Du kan også på en mere overskuelig måde end i dispositionsplanen se de tre forslag til hvilke blokke, som skal rives ned: I planen er der forslag til tre forskellige scenarier.

Imageproblem

“Det største problem er vores image, så jeg håber, vi kommer til at opleve, at omverdenen får et andet syn på os. Som det er nu, skal man altid forsvare, at man bor i Gellerup. Forandringerne vil give et positivt fokus på området og få resten af byen til at forholde sig til andet end ballade og ildebrande,” siger Helle Hansen i helhedsplan-avisen.

Nedrivning giver nye beboere

“De sociale indsatser kan ikke stå alene, men skal støttes af markante fysiske forandringer, som vi bl.a. kan skabe ved at rive ned og bygge nyt. Spændende, ny arkitektur vil gøre bydelen attraktiv og mere varieret med forskellige boligtyper, der vil tiltrække flere ressourcestærke borgere,” siger Gøsta Knudsen i helhedsplan-avisen.

Superkort høringssvar

Har du lyst til at give en lille kommentar til de nye planer for Gellerup kan du sende en sms til 23 32 90 65.
“Sms’erne vil blive behandlet på lige fod med andre høringssvar. Det er dog vigtigt, at du husker at skrive navn og adresse i sms’en, så vi kan registere dit svar korrekt,” lover Århus Kommune og Brabrand Boligforening.

Ideer til høringssvar

 • Det er oplagt at kommentere hvilket af de tre scenarier for nedrivning, du synes mest om. Du kan også kommentere om der overhovedet skal rives ned eller om det måske var bedre at rive endnu mere ned?
 • Du kan kommentere bygadens opbygning og de nye funktioner, som den skal tiltrække. Du kan evt. sammenligne med andre “bygade-ideer”, f.eks. Scandinavian Center – hvordan undgår man lignende uheldigheder i Gellerup?
 • Kig på kortskitserne og se om du er enig i placering af nye veje og institutioner. Du kan evt. forsøge at finde ud af om Toveshøj Torvet er den del af bygaden eller blot en omfartsvej.
 • Har du en mening om letbane gennem butiksgade, biler og planlagte parkeringsmuligheder er det værd at kommentere.
 • Hvor er cyklisterne henne? Der er ingen planer om egentlige cykelstier, men om cykelparkering. En visualisering viser cyklist på smal gangsti ved sø.
 • Fodgængere har ifølge kort ikke særlige gode kår ved trafikerede veje – og ifølge planen kommer der meget mere trafik i området. Hvordan synes du, fodgængere lettest kan krydse veje?
 • Er planens kulturelle instutioner velvalgt? Er det godt at satse på boldbane og vandland eller burde der hellere være friluftscene/amfiteater, stadion, forlystelsespark, museumsbygning eller f.eks. botanisk væksthus med planter fra Tyrkiet, Somalia, Iran ect.?
 • Uddannelsesinstitutioner i området er kun på ide-plan. Er der en eller flere, der skal have markant størrelse, skal både bygninger, veje og busforbindelser tænkes ind i planen fra starten. F.eks. et handelsgymnasium eller en teknisk skole kan svært anlægges når først nye veje er anlagt.
 • Erhvervslivet skal flytte ind i området følge dispositionsplanen – men er det smart at satse på små erhvervsdrivende og kontore? Hvad med en stor virksomhed med tilhørende aktivitetsområder (a la Danfoss Universe)?
 • Under den kommunale valgkamp blev det foreslået at flytte politistationen ind i området. Synes du det er en god ide at få med i planen?
 • Der nævnes solcelleanlæg – man hvad med vind og jordvarme? Måske en vindmølle eller et rør ned til den varme undergrund kunne være en ide at tænke ind?

Kom selv i gang med at tænke nyt og stille spørgsmål. Der er mange muligheder for at få information undervejs.

Informationskontor og offentlige borgermøder:

I hele høringsfasen kan du henvende dig med spørgsmål på helhedsplanens informationskontor mandag–torsdag kl. 12–17 på Gellerup Bibliotek, Gudrunsvej 78, 8220 Brabrand. Her kan du også få hjælp til at lave et høringssvar. Tlf.: 23 32 90 65 E-mail: infogellerup[AT]ba[DOT]aarhus[DOT]dk

Borgermøder for alle:
Mandag 19. april kl. 19–21 Globus 1, Gudrunsvej 3A, Brabrand
Tirsdag 27. april kl. 19–21 Rådhushallen, Århus Rådhus

Læs mere:

Hjemmeside for helhedsplanen: http://helhedsplangellerup.dk
Læs avisen i pdf (8 sider)
Høringssvar pr. sms
Dispositionsplanen (pdf 37 sider – 38 MB)
Høringsfasen – frem til 7. maj

Hjemmeside for Brabrand Boligforening: http://bbbo.dk

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

 • Øv - ikke god
 • Nogenlunde
 • OK
 • Cool - god artikel
 • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Dene side er omtalt på
Skraeppebladet.dk: Borgermøder om helhedsplan Gellerup:
Link: skraeppebladet.dk/2010/04/borgerm%c3%b8der-om-helhedsplan-gellerup/

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

 • kl. 19-21 Borgermøde Globus1
  Avis om helheds­plan i Gellerup
 • kl. 19-21 Borgermøde Rådhuset
  Avis om helheds­plan i Gellerup
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data