Ghettogether

Et af skræppebladets redaktionsmedlemmer har sendt dette læserbrev ind. Han spørger: Hvordan løser man problemer ved at flytte folk?

Læserbrev: Allan Røhl, Skovgårdsparken

Ghetto
Hvad tænker du på, når du hører ordet ghetto. Min første tanke er nazister og ghettoen i Warszawa. Ordet ghetto er i sig selv frygtelig.
Man kan da ikke sige, at mine gode venner Helle, Rania og Mohammed bor i en ghetto. Nej, de bor der, hvor de bor, fordi de er omgivet af mennesker, de holder af og med samme baggrund som dem selv. Det er det samme som Nordsjælland, hvor alle dem med flere penge end mig bor.

Gravearbejdet med at lave den nye indgang til Gellerup via Tinesvej er i fuld gang bag den sydvestligste blok på Gudrunsvej.

Er der nogen der kalder Hornbæk, Rungsted og Gilleleje for ghetto? Det tvivler jeg på, men ikke desto mindre passer betegnelsen ligeså godt på Nordsjælland som den passer på Gellerupparken og Skovgårdsparken.
Det er et sted, hvor ligesindede og med samme baggrund bor. De har det bare lettere, fordi de har væsentlig flere penge, end os der bor her.

Hvem har så skabt de problemer, der tilsyneladende er i de såkaldte ghettoer?

Problemstillingen går tilbage til slutningen af 1970’erne og frem til årtusindeskiftet.
Kommunen har altid rådet over en vis procentdel af almene boliger, og det har de i den grad udnyttet ved at parkere vores nye danskere i almennyttige boliger, mange gange på offentlig ydelse i årevis, uden at stille krav til dem, og senere på førtidspension.
Er det sundt at være på kontanthjælp hele livet?
Nej, det er det ikke, det fjerner ethvert incitament for at gå ud og finde et job. Hvorfor skal jeg det, pengene kommer jo alligevel, og der bliver ikke stillet nogle krav.
Der er indvandrere, der ikke taler dansk: De skal lære dansk, selvfølgelig skal de det. Der bor folk i Brabrand, som jeg har kendt i over 30 år. Jeg kan dårligt forstå dem, fordi de ikke taler dansk efter 30-40 år i Danmark.

Der er ingen tvivl om, at det kommunale system har en stor del af skylden for, at det er gået som det er gået i de store boligområder, derfor er det jo helt galt, at man efterfølgende tørrer deres egne fadæser af på beboerne, og lader dem lide under, at deres boliger skal rives ned, og andelen af almennyttige skal sættes ned.

Politikerne i Aarhus vil kun høre på sig selv. Vi har en borgmester og en rådmand (der for øvrigt selv har boet i Gellerupparken), der opfører sig som herremænd og med vold og magt skal have deres ideer i gennem.
I folketinget har politikere fra både Venstre, DF, og Socialdemokratiet pisket en skinger hadsk stemning i vejret som mange af de andre folketingsmedlemmer mere eller mindre er hoppet med på.

Jeg synes en gang imellem at politikerne har et ambivalent forhold til sandheden. I forbindelse med diskusionen om en ny lufthavn tættere på Aarhus, fortalte rådmand Simsek, at det ikke ville koste kommunen noget, den var 100% privat finansieret. Det var en sandhed med modifikationer. Beregningerne viste at den ville koste kommunen 70.000.000 kr. om året.

Det synes jeg også er en sjat penge!

Man brokker sig over at der er meget kriminalitet, men det kan tilbagevises. Gellerup har den laveste kriminalitet i Aarhus.

Der er heldigvis heller ikke så lang tid til et kommunalvalg, så er det op til os at sørge for at sammensætningen i byrådet, er med nogle mennesker der vil lave politik i øjenhøjde med borgerne
Hvorfor vil politikere kun høre på dem selv?
Hvem har bildt dem ind, at det løser problemerne, hvis vi vælter folks huse ?
Hvorfor tror man at man løser problemerne ved at flytte folk?.

Jeg må tilstå, at jeg er født i Norge og føler jeg mig mindre og mindre dansk. Med den højredrejning, der har været i dansk politik de sidste 30 år, er der ikke noget i Danmark at være stolt af.
Jeg bor i Danmark, jeg har dansk pas, men i hjertet er jeg nordmand.

Allan Röhl

Skovgårdsparken

8220 Brabrand.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Elsebeth Frederiksen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data