Fællesskabs- og samværsdag

Nyt liv i Holmstrup

Tekst og foto Jens Skriver

Lørdag den 22/6 blev der afholdt en fællesskabs- og samværsdag i Holmstrup. Officielt for at fejre Bl (Boligforeningernes Landsorganisation)’ hundredårsdag, men først og fremmest for at skabe ny kontakt mellem beboerne. Og det lykkedes. Ikke mindst for børnene. Ikke alene var der den traditionelle hoppeborg, men også pungball. Maria Chouaid førte an i adskillige lege som Limbo og stafetløb.

Til ære for BL var der en stor og flot kagemand foruden pølser og isvafler til alle.

Pungball

Pungball

Kagemanden

Kagemanden

Hvor mange kan der sidde på en bænk?
Festens højdepunkt var en gættekonkurrence om, hvor mange der samtidig der samtidig kunne sidde på Holmstrups nye langbænk. Ved at give børn lov til at sidde på skødet af voksne, og ved at baglænet også blev besat, kom man op på 43 mennesker.

Der var usædvanligt mange børn, der deltog i legen. Holmstrup er ved at blive et børnerigt kvarter igen. Men også mange voksne mødte op, ikke mindst nye beboere.

Den fyldte bænk

Den fyldte bænk

Line

Line

Nye beboere
Den fleksible udlejning, der giver folk med fast arbejde og studerende forret til at flytte ind, har haft sin virkning. Line og Robert, der begge har arbejde, er lige flyttet ind. De valgt først og fremmest Holmstrup fordi, de må have dyr. Kattene har foreløbig stuearrest.

Valget blev truffet ud fra beskrivelsen på hjemmesiden, hvor mulighederne for fællesskab også virkede tiltrækkende. ”Og så er der en god natur. Dejligt med grønt og anderledes byggeri”. Anne, der er studerende, er lige flyttet ind sammen med sin kæreste og sønnen Asbjørn. Holmstrup var den bedste mulighed for at få noget større.

Anne og Asbjørn

Anne og Asbjørn

Igen næste år?
Børn har allerede spurgt, om succesen bliver gentaget til næste år, og arrangørerne håber, det kan blive en fast årlig begivenhed.

Dagen efter var der også mange mennesker til den traditionsrige sankthansfest.

Der leges

Der leges

Blogartiklen er oprettet: 23. jul 2019. Opdateret 19. aug 2019 kl. 11:35


Del eller print denne side:  

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt