Stor interesse for at få fast bopæl i Gellerup

Projektet Startup Housing har skabt stor interesse hos studerende, der nu ønsker at få permanent lejlighed i Gellerupparken

Af Helle Hansen, foto Martin Krabbe

Gellerupparken har for første gang denne sommer været med i Startup Housing-projektet, der sikrer midlertidige værelser til de mange studerende, som efter sommerferien kommer til Aarhus for at begynde på uddannelse.

Nu har ordningen været med til at skabe så stor interesse for Gellerup-området hos de unge studerende, at mange af dem har givet udtryk for, at de ønsker at få fat i en delelejlighed på normale lejevilkår.

En snes studerende hørte i Stakladen direktør Anne Thorø Nielsen fra Studenterhus Aarhus fortælle om at få fast bopæl i Gellerup.

En snes studerende hørte i Stakladen direktør Anne Thorø Nielsen fra Studenterhus Aarhus fortælle om at få fast bopæl i Gellerup.

Tilslutning til infomøder
Midt i september inviterede Studenterhus Aarhus, der står for udlejningen af værelserne i Startup Housing-projektet, til et orienteringsmøde i Stakladen for de studerende, som er interesseret i permanent lejemål i Gellerup. Mødet blev holdt i samarbejde med Brabrand Boligforening.

Godt 25 studerende havde tilmeldt sig forud for mødet, og næsten lige så mange mødte op, oplyser Hanne Thun fra boligforeningens udlejning. Hun fortæller, at mange af de unge kom for at finde andre unge, som de kunne flytte sammen med.

”Nogle var to unge, som manglede en tredje. Studenterhus Aarhus lovede at lave en Facebook-tråd, som de unge kan bruge til at finde hinanden.”

Guidede ture
Hanne Thun benyttede mødet til at reklamere for fire guidede ture rundt i Gellerup og Toveshøj, som boligforeningen arrangerer i september og oktober.
”Undervejs viser jeg nogle af vores tomme lejlighed frem, så de studerende kan se, hvor det er muligt at leje.

Eller måske er det muligt, at de kan overtage deres egen Startup Housing-lejlighed, når projektet slutter i oktober, hvis den ikke er lejet ud til andre,” fortæller Hanne Thun, der får hjælp af Gellerups guider til rundvisningerne, hvor der også vil blive fortalt historier om livet i Gellerup.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt