Stor interesse for åbent hus i Gellerup

Lørdag den 8. februar inviterede Brabrand Boligforening til åbent hus i Gellerup. Op mod 200 gæster fandt vej til arrangementet, hvor de besøgende ikke blot kom for at se lejligheder. De ville også opleve det Gellerup, som har udviklet sig markant i de seneste år

Der var travlhed blandt boligforeningens medarbejdere i dagene op til sidste måneds åbent hus-arrangement. Der skulle styr på både lejligheder, udendørsarealer, vagtplaner, brochurer, intro-oplæg og guidede gåture i området.

Flere forskellige lejlighedstyper var åbne for offentligheden – herunder de nye citylejligheder og tilgængelighedsboliger. I to møblerede boliger på hhv. Janesvej og Inger Christensens Gade kunne interesserede desuden se eksempler på, hvordan man kan indrette sig i Gellerup. Og så kunne gæsterne – meget symbolsk – ankomme gennem ”Den gyldne port”, der blev åbnet for kørende trafik blot få dage før arrangementet.

De unge og de modne

Især to grupper var stærkt repræsenteret blandt de besøgende – nemlig unge under uddannelse og par uden hjemmeboende børn. De var alle kommet til Gellerup på udkig efter gode boliger tæt på byen og til overkommelige priser.

For en del af de besøgende var det et glædeligt gensyn med et område, de husker fra deres ungdom. Nu ser de Gellerups tilgængelighedsboliger som et godt bud på boligen til ”den 3. alder.” Andre gæster kendte kun Gellerup fra mediernes omtale – et par enkelte var fx rejst helt fra Lolland – og de kom for at danne sig et indtryk af den Aarhus-bydel, der måske bliver deres kommende hjem.

Et trygt område

Der var nemlig ikke kun fremvisning af lejligheder på dagens program. I boligforeningens nye administrationsbygning kunne man høre om områdets udvikling og fremtidsplaner.
Der var også mulighed for at gå med informationsmedarbejder Chadi Ali Kayed på guidede ture. For selv om mange projekter stadig er i gang eller på tegnebrættet, er der som bekendt allerede sket meget i Gellerup i de seneste år.

”De besøgende kunne godt li’ det åbne udtryk, som bydelen har fået, og de var især imponerede over Karen Blixens Boulevard,” fortæller Chadi, som guidede fire hold gæster i løbet af dagen.

”Mange var tydeligvis mødt op for selv at mærke efter, hvad Gellerup er for et sted. Og der var en helt klar opfattelse af bydelen som både rolig og tryg – og det betyder jo meget, når man skal vælge bolig,” fastslår han.

Brabrand Boligforening planlægger flere åbent hus-arrangementer senere på året.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2020-02 Marts

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2020-02 Marts side 12-13
i sektionen Foreningen

forsiden af magasinet 2020-02 Marts

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Åbent hus i Gellerup
    Stor interesse for åbent hus i Gellerup
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data