Stor interesse for åbent hus i Gellerup

Lørdag den 8. februar inviterede Brabrand Boligforening til åbent hus i Gellerup. Op mod 200 gæster fandt vej til arrangementet, hvor de besøgende ikke blot kom for at se lejligheder. De ville også opleve det Gellerup, som har udviklet sig markant i de seneste år

Tekst Mette Sejthen, kommunikationsmedarbejder i Brabrand Boligforening

Der var travlhed blandt boligforeningens medarbejdere i dagene op til sidste måneds åbent hus-arrangement. Der skulle styr på både lejligheder, udendørsarealer, vagtplaner, brochurer, intro-oplæg og guidede gåture i området.

Flere forskellige lejlighedstyper var åbne for offentligheden – herunder de nye citylejligheder og tilgængelighedsboliger. I to møblerede boliger på hhv. Janesvej og Inger Christensens Gade kunne interesserede desuden se eksempler på, hvordan man kan indrette sig i Gellerup. Og så kunne gæsterne – meget symbolsk – ankomme gennem ”Den gyldne port”, der blev åbnet for kørende trafik blot få dage før arrangementet.

De unge og de modne
Især to grupper var stærkt repræsenteret blandt de besøgende – nemlig unge under uddannelse og par uden hjemmeboende børn. De var alle kommet til Gellerup på udkig efter gode boliger tæt på byen og til overkommelige priser.

For en del af de besøgende var det et glædeligt gensyn med et område, de husker fra deres ungdom. Nu ser de Gellerups tilgængelighedsboliger som et godt bud på boligen til ”den 3. alder.” Andre gæster kendte kun Gellerup fra mediernes omtale – et par enkelte var fx rejst helt fra Lolland – og de kom for at danne sig et indtryk af den Aarhus-bydel, der måske bliver deres kommende hjem.

Et trygt område
Der var nemlig ikke kun fremvisning af lejligheder på dagens program. I boligforeningens nye administrationsbygning kunne man høre om områdets udvikling og fremtidsplaner.
Der var også mulighed for at gå med informationsmedarbejder Chadi Ali Kayed på guidede ture. For selv om mange projekter stadig er i gang eller på tegnebrættet, er der som bekendt allerede sket meget i Gellerup i de seneste år.

”De besøgende kunne godt li’ det åbne udtryk, som bydelen har fået, og de var især imponerede over Karen Blixens Boulevard,” fortæller Chadi, som guidede fire hold gæster i løbet af dagen.

”Mange var tydeligvis mødt op for selv at mærke efter, hvad Gellerup er for et sted. Og der var en helt klar opfattelse af bydelen som både rolig og tryg – og det betyder jo meget, når man skal vælge bolig,” fastslår han.

Brabrand Boligforening planlægger flere åbent hus-arrangementer senere på året.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt