Ny pulje støtte aktiviteter mod corona-ensomhed

Aarhus Kommune har afsat en pulje på 350.000 kroner til foreninger og aftenskoler, der iværksætter fællesskaber og aktiviteter mod ensomhed som følge af Corona-krisen.

Pressemeddelelse fra Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune

Ensomhed, depression og angst. Det kan være nogle af konsekvenserne af Corona-krisen for aarhusianerne. En ny pulje skal hjælpe foreninger med at arrangere aktiviteter, der kan styrke aarhusianernes mentale sundhed og fællesskaber.

Puljen er på 350.000 kr. og kan søges af folkeoplysende foreninger, der gennem fællesskaber og aktiviteter er med til at forebygge de negative konsekvenser af corona-krisen såsom ensomhed, utryghed, angst, depression, mistrivsel, social isolation mv

”Corona-krisen har berørt os alle, og for nogle er restriktionerne, forandringerne og frygten for sygdommen gået ud over deres mentale sundhed. Med denne pulje vil vi hjælpe foreningerne til at skabe sunde fællesskaber, og forhåbentligt kan vi være med til, at foreningerne får mulighed for at byde nye medlemmer velkomne i fællesskaberne,” siger rådmand Rabih Azad-Ahmad.

Puljen kan søges til at synliggøre og etablere nye aktiviteter. Det kan for eksempel ske ved at ansætte instruktør/underviser, indkøb af ekstra udstyr, uddannelse, afprøvning af nye aktiviteter, nedsættelse af deltagerbetaling, markedsføring, virtuelle fællesskaber, lokaleleje mv.

Aktiviteter, der er målrettet aarhusianere, der er psykisk sårbare eller har et handicap, prioriteres højest. Samtidig er det vigtigt, at aktiviteterne sættes i gang hurtigst muligt.

Foreninger kan maksimalt søge om 20.000 kr. pr. aktivitet

Fristen for at søge er den 17. januar 2021, og det skal ske på Aarhus Kommunes hjemmeside

Blogartiklen er oprettet: 21. dec 2020


Del eller print denne side:  

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt