Set på nettet april ’22

Tips til aktuelle omtaler på nettet

Gellerupscenen er åben for alle mens vi venter

Der er igen kommet liv på Gellerupscenen. KulturKollektivet holder på fredag Junior Musik Festival, og Det Kgl. Teater har lejet den til prøver. Men alle, som har brug for en scene, kan booke Gellerupscenen, fortæller scenemester Kristine Mørk Brandsborg.
Vores Brabrand, 22. april

Mød syrienskrigeren Tommy Mørck

Oplæg og samtale mellem Tommy Mørck og Bue Nielsen på Gellerup Bibliotek den 5. maj.
Under flygtningekrisen i 2015 tog Tommy Mørck til Syrien for at hjælpe en lokal NGO – men endte i væbnet kamp mod Islamisk Stat som en del af den kurdiske milits YPG.
Senere blev han landskendt, da Højesteret dømte ham til seks måneders ubetinget fængsel.
Aarhus bibliotekerne, 21. april

Erfaren byggeleder kritisk over for nyt job-projekt i Gellerup

I et nyt beskæftigelsesprojekt vil Aarhus Kommune i løbet af tre-fire måneder gøre 18-29-årige kontanthjælpsmodtagere fra Gellerup og Toveshøj klar til et job i byggebranchen. Men det er alt for kort tid, vurderer en erfaren byggeleder, Niels Fogh.
Vores Brabrand, 20. april

Polytunneller fik både grøntsager og fællesskab til at vokse i Gellerup og Toveshøj

Med små selvbyggede polytunneller har Verdenshaverne i Gellerup og Toveshøj fået både grøntsager og fællesskaber til at vokse. Det har givet beboerne mod på sammen at dyrke og høste grøntsager det meste af året. Nu har Verdenshavernes Venner udgivet en scrapbog om projektet.
Gellerup.nu, 19. april

Aarhus Kommune tøver om lejligheder til ukrainere

Den danske regering meddelte den 1. april, at vi i Danmark skal forvente op til 100.000 flygtninge fra det krigshærgede land – måske endda flere.
I Aarhus er kommunen ifølge Brabrand Boligforening efter en forespørgsel blevet tilbudt 200 tomme lejligheder i Gellerup. Indtil videre har kommunen heller ikke reageret på det tilbud.
Hvor Aarhus Kommune indtil videre anbringer deres tildelte flygtninge, er redaktionen ikke bekendt med.
Fagbladet Boligen, 19. april

RE:Art i Gellerup

Det Finurlige Flyselskab laver kunstneriske og kreative workshops for børn og familier fra hele Aarhus og omegn hver tirsdag og onsdag i april. Vi holder åbent fra 15:00-18:00, men man må komme og gå, som man ønsker. Se mere på Facebook og Instagram – søg på ‘Det Finurlige Flyselskab’.
Børn i byen, 19. april

10 år med bydelsmødre i Gellerup: “Mange forældre er lidt bange for, at kommunen kommer ind i deres liv”

Portræt: Hanaan Yusuf er én blandt 80 aktive bydelsmødre i Aarhus-bydelen Gellerup. Hun har været med alle 10 år. Hanaan Yusuf er én af organisationens mere end 800 bydelsmødre, der har som erklæret mål ‘at bringe håb og forandring i kvinders liv’.Hun er stolt af, at foreningen kan være med til at opbygge en tillid til det kommunale system, som nogle kvinder i Gellerup ikke har.
DR.dk Østjylland, 17. april

Beboere flygter fra nedrivningstruede blokke i Bispehaven

Flere hundrede beboere står over for opsigelse – men over halvdelen har allerede sagt farvel til deres boliger.
Opsigelserne af beboerne i de 315 boliger fordelt på seks boligblokke, som står over for nedrivning i Bispehaven, er udskudt.
Men et godt stykke over halvdelen af lejerne har allerede valgt at pakke deres ejendele og flytte.
Det forklarer udlejningschef i Østjysk Bolig Connie Koppel. Hun siger, at alle boligerne
Jyllands-Posten, 17. april (kræver abonnement)

Kan man genbruge beton i stedet for at knuse det?

Betonindustrien er en kæmpe klimasynder. Derfor skal det nystartede projekt (P)recast undersøge, hvordan præfabrikerede betonelementer fra eksisterende bygninger kan genanvendes i nyt byggeri.
– I projektet viser vi, at genbrugte betonelementer giver en øget værdi til byggeriet i form af en reduceret miljøpåvirkning, siger Jens Martin Møller, Brabrand Boligforening.
BygTek, 13. april

Gellerup Højskole inviterer for første gang til sommerhøjskole

Længe inden Gellerup Højskole for alvor er klar til at åbne dørene, inviterer den kommende højskole i begyndelsen af juli til en højskoleuge midt i hjertet af Gellerup. Her kan du prøve kræfter med de tre linjefag ”Musikmaskinen”, ”Bylaboratoriet” og ”Medielandskabet”.
Siden 2017 har folkene bag en ny højskole i Gellerup arbejdet for at etablere en højskole blandt mere end 80 nationaliteter i bydelen.
Gellerup.nu, 13. april

Kronik: Venstrefløjen, krigen og dens følger

Den nye sikkerhedspolitiske situation stiller krav til venstrefløjen om sikkerhedspolitiske alternativer, der gavner Grønland, Arktis og Baltikum. Der er brug for en ny europæisk sikkerhedsarkitektur og atomnedrustning – men EU-hæren kan man godt skyde en hvid pind efter, mener tidl. folketingsmedlem Keld Albrechtsen.
Solidaritet, 12. april

Flere nye el-biler i boligforeningen

Brabrand Boligforening fortsætter omstillingen til eldrift af deres varevogne, og vi har dermed fornøjelsen af at kunne levere endnu 3 stk. Citroën E-Jumpy. De har nu seks miljørigtige Citroën E-Jumpy kørende i Aarhus.
Facebook, Poul Rasmussen Bilcenter A/S, 8. april (video, kræver Facebook-login)

Tre byrådspartier: “Sæt nedrivningen i Gellerup på stand by”

Nye Borgerlige, Venstre og Enhedslisten foreslår, at seks nedrivningsklare boligblokke i Gellerup skal bruges til at huse ukrainske flygtninge.
Før onsdagens byrådsmøde er tre partier gået sammen om at lave et ændringsforslag til sag 15 på dagsordenen ”Lokalplan 1173 – Nedrivning af seks boligblokke i Gellerup”.
Lokalavisen.dk, 6. april

Ny skilte-bommert: Hvor ligger Lungby?

Bilister i Brabrand og omegn har muligvis spærret øjnene ekstra op i rundkørslen ved Edwin Rahrs Vej og Helenelyst og undret sig over, at kommunen har fået en ny by ved navn ’Lungby’.
Her står der et gult skilt lige før rundkørslen, og det er meningen, at det skulle vise vej til Lyngby, som er en landsby ved Brabrand. Lyngby er også placeringen for Brabrand Boligforenings mindste afdeling (18) med fire boliger fordelt i to dobbelthuse.
Lokalavisen.dk, 5. april

Varm tak til ildsjæle og foreninger i Gellerup for stor indsats gennem corona-tiden

Gennem den lange periode med corona-smitte har Aarhus Kommune haft et tæt samarbejde med lokale ildsjæle og foreninger i Gellerup og Toveshøj. Forleden inviterede Aarhus Kommune til en reception, hvor blandt andre tidligere stadsdirektør Niels Højberg personligt takkede alle for en stor indsats.
Gellerup.nu, 4. april

Røde Kors vil etablere genbrugsværksted i Gellerup

Vil du være med til at skabe og drive et værksted med fokus på genbrug og bæredygtighed, og samtidig styrke de lokale fællesskaber med gode sociale aktiviteter? Så kom og vær med i et nyt genbrugsværksted i vores store Røde Kors Hus ved Bazar Vest.
Som frivillig i værkstedet skal du i første omgang være med til at etablere værkstedet. Vi har et stort lokale til rådighed, som venter på at blive fyldt med værktøj, maskiner, materialer og gode sociale oplevelser.
Frivilligjob, 4. april

Ny skole skal give Gellerup identitet og karakter

Torsdag var en stor dag for alle, som er involveret i arbejdet med at skabe en ny skole i Gellerup. Det var dagen, hvor Aarhus Kommune underskrev kontrakten med MT Højgaard, som skal bygge skolen, og skolens indretning og pædagogiske profil blev præsenteret for offentligheden.
Gellerup.nu, 1. april

Bil stoppet med dreng bag rattet

14-årig bilist stoppet af politiet på Inger Christensens Gade i Gellerup. En 21-årig mand med på passagersædet og ejer bilen. Han er nu sigtet for at låne sin bil ud til en person uden kørekort. Den 14-åriges mor fik besøg af politien oh hun kunne bekræfte med sundhedskort at drengen var under den kriminelle lavalder.
Ekstrabladet, 31. marts

Grundejerforeningen Beringsminde i Laden

Husejere tæt på Brabrand Boligforenings hovedkontor – Hyrdedamsvej, Pallisvej og Hvedebjergvej – holder generalforsamling i Tousgårdsladen den 28. april.
Beringsminde.dk, 27. marts

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data