Nu kan der snart dyrkes ægte Gellerupkartofler

EU-projekt støtter opsætning af polytuneller i Fælleshaven

Tekst Elsebeth Frederiksen, fotos Anett S. Christiansen

I august 2019 fik Verdenshavernes Venner at vide, at de havde fået EU-midler til et projekt med polytuneller, som er et slags drivhus, hvor man bruger nogle buer som skelet og sætter plastik udover.

”I september sidste år mødtes vi omkring en workshop sammen med ”Smag på Aarhus”, som hjælper os at facilitere projektet sammen med SiEUGreen-hovedkontoret, som ligger i Stockholm.
Vores samarbejdspartner/kolleger med andre projekter er fra Kina, Tyrkiet, Norge og Fællesgartneriet i Brabrand. Vi har endog Skypet med dem, det var mega spændende,” fortæller Anett S. Christiansen, som er formand for Verdenshavernes Venner.

Det kræver samarbejde at samle sådan en polytunnel.

Det kræver samarbejde at samle sådan en polytunnel.

Projektet er specielt, da det er drevet af frivillige, som har bygget tunellerne, kun materialet er betalt af projektet.

”Det er ret unikt, at vi sætter polytunneler op midt i en bypark midt i et boligområde,” forklarer Anett.
”Området er under forandring på grund af Helhedsplanen, og vi ved ikke, hvor længe bygningerne står der, og hvor lang tid vi beboere, bor her,” siger Anett.
Det er meningen, af polytunellerne skal kunne flyttes, og at man skal kunne dyrke i det året rundt. Samtidig skal det være en læringsproces for beboerne, hvor der måske også bliver mulighed for salg af afgrøder.

”Hele vores tilgang til området, beboere og værdien om fællesskabet, at dyrke noget, som man selv har været med til at putte i jorden – giver en helt anden værdi og livskvalitet. Vi tror på ideen, og indtil videre har vi haft en lille polytunnel-model oppe i Fælleshaven, hvor hvidløgene virkelige, er skudt i vejret og snart helt klar til at bruge.
Tænk jer at høste kartofler i marts – ægte Gellerupkartofler.” slutter Anett.

En model af tunellen udstillet til Samvirkets årsmøde.

En model af tunellen udstillet til Samvirkets årsmøde.

Tunellerne blev bygget
Lørdag og søndag den 25. og 26. januar monterede frivillige tunnellerne i Square One i Gellerup. Nu er de klar til at blive sat op i Fælleshaverne, og et par stykker blev udstillet til Samvirkets årsmøde.
Det bliver spændende at følge, hvilke afgrøder der dukker frem senere på året.

Anett S. Christiansen oplyser, at de arbejder på at få modellen udstillet i Blixens.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt