Farvel til Nordgårdskolen

Byrådet lukker skolen. Mange ideer til, hvad bygningerne kan bruges til. Redningsaktion måske på vej

tekst og foto Helle Hansen

Som forventet besluttede et stort flertal i Århus Byråd onsdag den 21. november, at Nordgårdskolen skal lukke med udgangen af dette skoleår. Uden slinger i valsen og efter kun 37 minutter debat stemte 28 medlemmer af byrådet for, at skolens 462 tosprogede elever fra næste skoleår skal fordeles rundt på andre skoler i vestbyen eller på skoler endnu længere væk.

Med udsigten til tomme bygninger midt i Gellerup stod mange inte­resserede på spring med gode ideer til at fylde dem ud, allerede inden byrådets havde truffet sin endelig beslutning. På tale er blandt andet et nyt lokalcenter, en højskole, et kulturhus, ældreboliger eller måske sundhedshus, og så er der også muligheden for at jævne bygningerne med jorden.

nordgaardskole-lukning-001.jpg

Allerede torsdag morgen, dagen efter byrådsbeslutningen, blev alle skolens elever samlet i Nordgårdhallen for at få overbragt beskeden om lukningen. Enkelte elever jublede, men største­delen buh’ede, da skoleleder Rani Hør­lyck med alvor i stemmen fortalte, at de fra næste skoleår skal begynde på nye skoler. En af skolens nye lærer sang en sang specielt skrevet til lejligheden, og børnene sluttede af med at synge Nord­gårdsangen. Bagefter ventede der alle eleverne en overraskelse, som klas­selæreren skulle hente på skolens kontor. Det var søde honninghjerter.

Redningsaktion på tale
Oven på beslutningen i byrådet har Enhedslisten taget initiativ til at starte en redningsaktion for Nord­gårdskolen. I skrivende stund er indkaldt til debat på skolen torsdag den 28. november under overskriften ”Nordgårdskolen eller kaos”.

”I forbindelse med blandt andet Åby Bibliotek og Huset har man kunnet se, at protester kan påvirke byrådet. Lad os derfor sammen arbejde for at bevare Nordgårdskolen! Et alternativ kan være at bevare skolen som en fødeskole op til 4. klasse,” lyder opfordringen fra Enhedslisten.

Læs mere om udviklingen på Skræp­pebladet blog: blog.skraeppebladet.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt