Pengeregn over Gellerup

TV2’s hemmelige millionær, Asger Jensby, delte med rund hånd penge ud til Cirkus Tværs, Kontaktstedet og Unge4Unge

Selve tv-programmet ”Den hemmelige millionær” blev optaget i begyndelsen af marts, hvor Asger Jensby pludselig en dag mødte op i Kontaktstedet forklædt som en efterlønner, der var i gang med at undersøge, om han skulle flytte tilbage til Gellerupparken.
Historien lød, at her havde han boet på Gellerup Kollegiet først i halvfjerdserne, og nu var han med et tv-hold i hælene ved at undersøge, om han ville genbosætte sig for at lave frivilligt arbejde i området.

Mustafa (th.) og drengene i Kontaktstedet glæder sig at få et nyt køkken - og millionærpengene er også gået til et nyt bordfodbold

Aktiv ildsjæl med de unge

I Kontaktstedet var Asger Jensby en hyppig gæst, og her stod han en aften for middagsmaden til de unge. Han var også ude at gå med Unge4Unge på rundtur i Gellerupparken – ligesom han også deltog i et af medlemsmøderne.
Asger nåede også ned forbi Cirkus Tværs, hvor han mødte ildsjælen Joop Poelman, der har været cirkusdirektør i mere end 20 år. Og i City Vest fandt han frem til Livsværksstederne, hvor han rendte på den frivillige medarbejder Leif, der har en fortid som narkoman.

Sløret faldt

Mange forskellige aktiviteter

Efter de ti dages besøg i Gellerup lod Asger Jensby sløret falder og tilstod, at han ikke helt lige var den ildsjæl, som han havde givet sig ud for. Men sammen med den overraskende besked fulgte også en mere behagelig overraskede, der betød, at Unge4Unge og Kontaktstedet til sammen modtog en check på 250.000 kroner, et beløb, de har valgt at dele lige over. I Cirkus Tværs blev Joop overrasket med en check på 150.000 kroner, mens Leif modtag 45.000 kroner og en sprit ny bærbar computer.
Indtil videre har børn og unge fra Kontaktstedet og lokalområdet fået glæde af de mange gode penge via et fællesarrangement, der bestod af en sejltur med Skonnerten Brita Leth til Tunø og Samsø i en weekend i august. Og Kontaktstedet har også fået et nyt bordfodboldspil og lagt ny beklædning til poolbordet.
Sommerens ferietur til Læsø med indbygget flyvetur for fire unge brugere fra Kontaktstedet blev også muligt på grund af pengegaven.
Og ved Kontaktstedets fem-årsfødselsdag i juni blev gæsterne budt velkommen med et kæmpe fantastisk kagebord. Og endelig er der også snart et nyt køkken på vej til Kontaktstedet.

Ny uniform til opsøgende arbejde

Lastbil og forstærkere

Unge4Unge har brugt nogle af peng­ene på at holde en skolefest for Nordgårdskolens elever i forbindelse med lukningen af skolen. Og så har medlemmerne fået nye jakker, som de kan tage på, når de laver opsøgende arbejde.
Det er også blevet til en ”Sjov og ballade-dag” for børn og unge i Gellerup og en ny udgave af Unge4Unge’s fodboldturnering.
I Cirkus Tværs faldt de mange penge på et tørt sted. Cirkusen lastbil er nu blevet betalt ud, der er blevet købt lidt nyt udstyr til forestillingerne, og en sjat blev brugt på sommerens turné.
Endelig har cirkusen købt nye forstærkere, som skal bruges til vinterens Blok Party’er i Nordgårdhallen, så det ikke mere er nødvendigt at skulle ud at leje.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2008-09 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Dene side er omtalt på
Skraeppebladet.dk: Unge 4 Unge hædret med flot pris | Skræppebladet - Brabrand Boligforening:
[...] "Unge 4 Unge" fik Århus integrationspris Pengeregn over Gellerup Emner (tags): Aktiviteter • Brian Mikkelsen • fodbold • frivillig • Gellerup [...]
Link: skraeppebladet.dk/2009/03/unge-4-unge-h%c3%a6dret-med-flot-pris/

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2008-09 November
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2008-09 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data