Succesfuld sommerferie i Gellerup

Mange gode arrangementer i højskolens regi trak fra nær og fjern

af Benedikte Erlykke, Kommunikationskonsulent, Det Boligsociale Fællessekretariat

I sommerferien var der familiesommerkurser på Gellerup Højskole – på Nordgårdskolen. I alt ca. 100 voksne og børn deltog. På sommerkurserne blev der arbejdet med forskellige temaer, ligesom der hver uge var en udflugt ud af huset til et sted i Danmark.

Noget at være fælles om
En dag er det sang og stomp, der er på programmet. Med sammenrullede aviser slår en flok børn rytmer, musiklæreren fører an, og børnene følger koncentreret med. Nogle forældre kigger på, bl.a. Suhad og Wissal. Det er første dag Suhad er med, hun er kommet med sine to børn Anders på 8 og Sarah på 4.

Wissal har deltaget i mange af højskolens aktiviteter sammen med sine børn. Det er hende, der har lokket Suhad med i dag, de to er nemlig veninder og mødte hinanden på sprogskole for nogle år siden. Wissals mange rosende ord har gjort Suhad nysgerrig, så selvom det er And­erses fødselsdag, og selvom Suhad bor et stykke fra højskolen i Århus Nord, har hun alligevel fundet tid og fået lyst til at kigge forbi.

Mens Sarah og Anders trommer, går vi uden for og taler. Wissal fortæller ivrigt om de forskellige kurser, der har været på højskolen. Det sjoveste har været historiefortælling og arbejdet med det farverige kunstværk, som alle deltag­ere – børn og voksne – har været fælles om.

Wissal El Arid (tv) og Suhad Hamad foran det store maleri, som børn og voksne var fælles om at lave under sommerkurserne.

Wissal El Arid (tv) og Suhad Hamad foran det store maleri, som børn og voksne var fælles om at lave under sommerkurserne.

Udflugter ud i det danske rige
Men noget andet, som også har været af stor betydning, er de ugentlige udflugter til andre byer og egne i Danmark. Wissal fortæller, at hun er vokset op med en far, der i weekenderne tog sine børn med i bilen og kørte ud i landet for at lære dem fædrelandet at kende. ”Det er noget, jeg gerne vil give videre til mine egne børn, jeg vil gerne vise dem Danmark, jeg kender jo faktisk kun selv Brabrand og Århus C. Derfor synes jeg, det har været rigtig godt at være ude i landet og se, at sådan her kan Danmark også være”. Der er kommet mange gode ferieminder i kufferten. Især har turen til Skagen gjort et stort indtryk – alt det sand!

Ny lyst til at komme ud på egen hånd
Projektleder for højskolen, Kasper Graarup, er tilfreds med sommerkurserne. Han synes også, at udflugterne har været en stor succes: “De har givet deltagerne nogle gode oplevelser sammen. Og så har det givet inspiration til flere udflugter på egen hånd. Eksempelvis var Kalø Vig en stor og behagelig overraskelse for mange, der bad om at få adresse og kørselsvejledning, for de ville så gerne derud igen”.

Det Boligsociale Fællessekretariat
Saralyst Allé 55
8270 Højbjerg
Tlf. 87 34 00 02
fs@fs-bydele.dk
www.bydele.dk

Gellerup Højskole åbner først rigtigt i 2009, men i efterårsferien vil der igen være ferieaktiviteter. Denne gang handler det om naturen, og hvad vi bruger den til. Der bliver bl.a. en udflugt til Mols Bjerge, hvor en naturvejleder vil præsentere deltagerne for alverdens spiselige og uspiselige kryb herunder frøer og firben. Du kan se hele programmet på www.gelleruphojskole.dk, hvor du også kan tilmelde dig.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt