Succesfuld sommer­ferie i Gellerup

Mange gode arrangementer i højskolens regi trak fra nær og fjern

I sommerferien var der familiesommerkurser på Gellerup Højskole – på Nordgårdskolen. I alt ca. 100 voksne og børn deltog. På sommerkurserne blev der arbejdet med forskellige temaer, ligesom der hver uge var en udflugt ud af huset til et sted i Danmark.

Noget at være fælles om

En dag er det sang og stomp, der er på programmet. Med sammenrullede aviser slår en flok børn rytmer, musiklæreren fører an, og børnene følger koncentreret med. Nogle forældre kigger på, bl.a. Suhad og Wissal. Det er første dag Suhad er med, hun er kommet med sine to børn Anders på 8 og Sarah på 4.

Wissal har deltaget i mange af højskolens aktiviteter sammen med sine børn. Det er hende, der har lokket Suhad med i dag, de to er nemlig veninder og mødte hinanden på sprogskole for nogle år siden. Wissals mange rosende ord har gjort Suhad nysgerrig, så selvom det er And­erses fødselsdag, og selvom Suhad bor et stykke fra højskolen i Århus Nord, har hun alligevel fundet tid og fået lyst til at kigge forbi.

Mens Sarah og Anders trommer, går vi uden for og taler. Wissal fortæller ivrigt om de forskellige kurser, der har været på højskolen. Det sjoveste har været historiefortælling og arbejdet med det farverige kunstværk, som alle deltag­ere – børn og voksne – har været fælles om.

Wissal El Arid (tv) og Suhad Hamad foran det store maleri, som børn og voksne var fælles om at lave under sommerkurserne.

Wissal El Arid (tv) og Suhad Hamad foran det store maleri, som børn og voksne var fælles om at lave under sommerkurserne.

Udflugter ud i det danske rige

Men noget andet, som også har været af stor betydning, er de ugentlige udflugter til andre byer og egne i Danmark. Wissal fortæller, at hun er vokset op med en far, der i weekenderne tog sine børn med i bilen og kørte ud i landet for at lære dem fædrelandet at kende. ”Det er noget, jeg gerne vil give videre til mine egne børn, jeg vil gerne vise dem Danmark, jeg kender jo faktisk kun selv Brabrand og Århus C. Derfor synes jeg, det har været rigtig godt at være ude i landet og se, at sådan her kan Danmark også være”. Der er kommet mange gode ferieminder i kufferten. Især har turen til Skagen gjort et stort indtryk – alt det sand!

Ny lyst til at komme ud på egen hånd

Projektleder for højskolen, Kasper Graarup, er tilfreds med sommerkurserne. Han synes også, at udflugterne har været en stor succes: “De har givet deltagerne nogle gode oplevelser sammen. Og så har det givet inspiration til flere udflugter på egen hånd. Eksempelvis var Kalø Vig en stor og behagelig overraskelse for mange, der bad om at få adresse og kørselsvejledning, for de ville så gerne derud igen”.

Det Boligsociale Fællessekretariat
Saralyst Allé 55
8270 Højbjerg
Tlf. 87 34 00 02
fs[AT]fs-bydele[DOT]dk
www.bydele.dk

Gellerup Højskole åbner først rigtigt i 2009, men i efterårsferien vil der igen være ferieaktiviteter. Denne gang handler det om naturen, og hvad vi bruger den til. Der bliver bl.a. en udflugt til Mols Bjerge, hvor en naturvejleder vil præsentere deltagerne for alverdens spiselige og uspiselige kryb herunder frøer og firben. Du kan se hele programmet på www.gelleruphojskole.dk, hvor du også kan tilmelde dig.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2008-09 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2008-09 November
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2008-09 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data