Klovnen har forladt manegen

Cirkusdirektør og ildsjæl i Cirkus Tværs Joop Poelman er død i sommer

af Helle Hansen – foto af Ulrik Ricco Hansen/Helle Hansen

I begyndelsen af juli måtte Gellerup sige farvel til en af området største ildsjæle, cirkusdirektør Joop Poelman, som døde natten til søndag den 5. juli, Med Joops død har Gellerup mistet en varm, utrættelig, visionær og markant personlighed, som døde alt, alt for tidligt.

urh-joob-poelman-bisaettelsesblomster-DSCF8395-johan-maarten-poelman

I mere end 20 år brændte Joop for Gellerups børn og unge – ikke mindst i Cirkus Tværs, som han selv var med til at skabe, da han i midtfirserne kom til området som pædagog.

JoopGennem årene har Joop haft kontakt med tusindvis af børn, som har været aktive i cirkus. Og han tog alle under sine vinger, også dem, som de andre ikke ville lege med. Hos Joop var der altid plads til alle.
Joop var altid klar, når der skulle være fest og ballade i Gellerup; han mødte op med både telt og udstyr og al sin fantastiske energi.

Joop kæmpede en brav kamp for de unge i Gellerup, og han var ikke bare for at råbe op om, at området langt fra får den opbakning fra samfundet, som der er brug for.

Da Joop døde, var Cirkus Tværs og cirkusbørnene afsted på sommerturné i Italien. Joop, var blevet hjemme i Danmark, fordi han var sygemeldt med stress.
Helt i cirkusdirektørens ånd valgte cirkusset at forsætte showet og blive på de italienske landeveje for at afslutte den turné, som Joop selv havde forberedte i foråret.

Joops efterlader to dejlige sønner Lasse og Mathias, som han har sammen med Lisbeth. Og hele hans hollandske familie kom til Århus for at deltage i bisættelsen af Joop, der fandt sted fra det store kapel på Vestre Kirkegaard.
Tak fordi du var her Joop – du gjorde en kæmpe forskel for så utrolig mange unge i Gellerup. Og du vil aldrig blive glemt.

urh-joob-poelman-bisaettelsesblomster-DSCF8388
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt