Lederen

Et fælles ansvar for deltagelse

af Sebastian Adorján Dyhr

I september måned er der afdelingsmøder i boligforening­ens afdelinger og i de fleste er der valg til afdelingens bestyrelse, Skræppebladets redaktion og FAS, det vil siger, at der er stor mulighed for at gøre sin indflydelse gældende på områder, der kan påvirke ens hverdag i forskellig grad.

Som det kan ses af dette nummer af Skræppebladet, ønsker vi i redaktionen en god debat omkring bladets indhold. Vi ønsker at lave et blad, som virker vedrørende på læserne, og det gør vi lettest, når læserne deltager i produktionen. Har du derfor lyst til at være med til at præge bladets indhold, er det nu, at du skal melde dig som redaktionsmedlem. Det kræver ikke nogen forkundskaber eller specielle evner, blot du har lyst til at arbejde med tekst og måske billede, så kan vi i redaktionen hjælpe hinanden med at forfatte historierne. Vi vil gerne skrive om og for alle boligforeningens afdeling­er, og håber, at du vil være med.

En anden mulighed for indflydelse på ens egen boligmæssige og sociale hverdag får man som medlem af afdelingsbestyrelsen. Det er den, der sidder med den daglige beslutningsproces for en stor del af de ting, der vedrører afdeling­en og beboerne i afdelingen. Og det er i mange tilfælde de samme få beboere, der sidder år efter år med arbejdet. Et arbejde, der er spændende og lærerigt; men som med tiden kan blive tungt, hvis ikke nye kræfter træder til. Og som i alt andet frivilligt arbejde er der brug for, at alle tager en tørn for fællesskabet. På den måde kan alle holdninger komme for en dag, og alle kan være med til at bære ansvaret og arbejdet til fælles bedste. En plads i afdelingsbestyrelsen giver indsigt i større sammenhænge inde for driften af en afdeling og kan også give en adgang til at sidde i boligforeningens bestyrelse, hvor også de større boligpolitiske beslutninger kan være i spil.

Vejen til indflydelse går gennem aktiv deltagelse, så mød op til dit afdelingsmøde, stil måske op til en post, og afgiv i det mindste din stemme, hvis du ikke selv stiller op.

Med ønsket om et godt efterår
og en god arbejdslyst til alle folkevalgte.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt