Klummen

Hjernegymnastik

Brugsanvisninger og regninger

af Inger Bloch – illustration af Jesper Ankjær

Når den daglige avis er læst, venter ”belønningen” på bagsiden i form af en krydsordsopgave og en Sudoku.
Det er sjovt at løse opgaverne (eller at forsøge), og man får gang i de små grå hjerneceller.

Hjernegymnastik, farve

Spild af tid?
Nogle mener, at der er rent tidsspilde at løse opgaver – især Sudoku – det er jeg ikke enig i, for mens man arbejder med Sudoku-opgaven, hviler hjernen fra øvrige problemer, og man bliver ligesom bedre klar til at tage dem op bagefter!

Hvor svært kan det være?
Utallige gange har jeg forsøgt at overbevise mig selv om, at det er akkurat lige så morsomt at tyde brugsanvisningen til f.eks. DVD, computer o. lign.,  eller at gennemskue diverse regninger fra f.eks. elværk og telefonselskab – som det er at løse de sværeste opgaver.
DETTE ER IMIDLERTID IKKE TILFÆLDET! –  Det er slet ikke sjovt! – Når der er gået et stykke tid, giver man op og spørger måske en anden person, som sandsynligvis heller ikke kan finde ud af det.

Til sidst kaster man håndklædet i ringen og ringer til det pågældende firma, som har udarbejdet teksten. Her havner man i en telefonsluse: Altså ”Tryk 1, hvis du har spørgsmål til regningen, tast 2, hvis du bla bla bla…, tast 3, hvis du bla bla bla…, tast 4, hvis du ønsker personlig betjening – vi gør opmærksom på, at der er 17 minutters ventetid!”

Så sidder man lidt ærgerlig tilbage med spørgsmålet: ”Hvorfor i alverden kan en brugsanvisning eller en regning ikke udformes, så almindelige mennesker kan forstå den?”

Lille regneopgave
Nu får du lige en lille opgave til de små grå hjerneceller:
Der må kun anvendes hovedregning. Brug ikke papir og blyant eller lommeregner:

Tag 1000 læg 40 til. Læg endnu engang 1000 til. Læg nu 30 til. Læg endnu 1000 til. Læg så 20 til. Så tillægges endnu 1000. Læg 10 til.

Se løsningen
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt