Klummen

Tidsrøvere

Hvad bruger vi tiden til?

Før vi fik telefon og TV

De af os, der har nået en vis alder (jeg selv inkl.), har oplevet at leve i en tid, hvor der var mange, der ikke havde telefon eller fjernsyn.
Hvad gjorde man så? – Ja – hvis man skulle telefonere, gik man hen til nærmeste telefonboks, puttede en tiøre i sprækken og ringede op. Og der blev skrevet mange breve – posten blev delt ud flere gange dagligt!

I fritiden hyggede vi os med radioen (der var kun ét program), og vi spillede 78-plader på grammofonen. Vi gik også mere i biografen, end man gør i dag – billetterne var forholdsvis billige; sidst, men ikke mindst: Man gik på besøg hos hinanden – og uindbudte gæster var velkomne!

Hvad bruger vi tiden til i dag?

Da det efterhånden blev almindeligt, at alle fik fjernsyn, blev TV hurtigt den store tidsrøver, og i vore dage er der blevet langt mellem telefonboksene; det gør ikke så meget, for de fleste af os – både store og små – går efterhånden rundt med en mobiltelefon på sig. Der sms’es i ét væk (og – indrømmet – på rette tid og sted er en sms et fint kontaktmiddel) – men antallet af sms-beskeder er i dag vildt overdrevent efter min mening.

Den allerstørste tidsrøver er computeren. Ganske vist er en del startet med kun at benytte den som en avanceret skrivemaskine – men så går der jo ikke lang tid, før man vil på internettet – og dermed åbner en helt ny verden sig – med mulighed for at sende og modtage e-mails, søge oplysninger om alt mellem himmel og jord på diverse hjemmesider, lytte til eller hente musik, spille computerspil osv. – og den store dille facebook er i sig selv en kæmpe tidsrøver, hvis man ikke disciplinerer sig.

Har man et digitalt kamera, er det let at lægge sine fotos ind i computeren, og med et billedprogram er der masser af muligheder for at forbedre sine billeder og evt. sende dem af sted.
Har man sat sig ved computeren, er man hurtigt tabt for omverdenen!

Isolerer vi os?

Det er både praktisk og sjovt at udnytte sin computer – MEN tiden flyver – og glemte du lige at gå ud og nyde det gode vejr? Gik du lige glip af solnedgangen? Sad du alene ved computeren hele dagen? Lod du opvasken stå i dagevis?

Når jeg stiller disse spørgsmål til f.eks. flittige brugere af facebook, ser de forbavset på mig og fortæller så, at de på facebook har relationer til rigtig mange personer – og at de er glade for, at de har fået opsporet og er kommet i kontakt nogle gamle skolekammerater, venner eller familiemedlemmer, de ellers havde mistet forbindelsen med!

Tja – det er vel ikke så ringe endda?

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2010-08 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2010-08 Oktober side 14 forsiden af magasinet 2010-08 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data