Efterårsferie i cirkus med gøgl og akrobatik

Cirkus Tværs holdt åbent hus for alle børn hele efterårsferien, og mange kiggede indenfor

tekst og foto af Helle Hansen

Trapez, balancekugler, minicykler, stylt­er, enhjulere og junglørbolde var i sving i manegen i Cirkus Tværs, som i efterårsferien holdt åbent hus i cirkusbygningen for alle cirkusglade børn.
Og rigtig mange børn benyttede sig af chancen for at komme og prøve gøgl og akrobatik.

Cirkus Tvaers okt 09 005

Til at tage imod børnene stod Cirkus Tværses nye leder Trille Lucassen, der har overtaget rollen som cirkusdirektør efter  ildsjælen Joop Poelmanns pludselige død i sommerferien.

”Vi vil meget gerne gøre alle børn og forældre i Gellerup opmærksomme på, at cirkus stadigvæk er her, selvom om Joop desværre er væk. Og vi har tænkt os at føre cirkusset videre i hans ånd,” fortæller Trille, der selv i mange år har været tilknyttet Cirkus Tværs både som artist og som instruktør i akrobatik og cirkuskunster.

Cirkus Tvaers okt 09 015

Udover Trille består cirkussets faste personale fortsat af Richard, Kasper og Karin, og så er der tilknyttet forskellige instruktører i jonglering og akrobatik.

Det koster gratis at være med
At være cirkusbarn i Cirkus Tværs er en billig omgang, man skal nemlig ikke betale kontingent. Derimod betaler man ved at være aktiv og deltage og optræde i forestillingerne, fortæller Trille.
”Man skal være mellem 10 og 18 år og kunne lide cirkus og artisteri, og så er der mulighed for at lære trapez, linedans, jonglering, akrobatik, balancekugle, stylter og meget mere,” lokker Trille, mens hun hjælper et par små piger med at få en tallerken til at snurre rundt på en pind.

Efterårsferien fik mange nysgerrige børn til at kigge indenfor i cirkusset, og de børn, som Skræppebladet talte med var helt sikre på, at de også skal være cirkusbørn i fremtiden.

Ny bestyrelse
I september blev der holdt en ekstraordinær generalforsamling i foreningen Cirkus Tværs. Her blev der valgt en del nye ansigter ind i bestyrelsen, som i fremtiden vil hjælpe Trille og personalet med at løfte arven fra Joop.

Cirkus Tvaers okt 09 018Den ny bestyrelse holdt 22. oktober en workshop, der havde som formål at skabe en højere grad af ejerskab og udnytte det potentiale, der er blandt alle involverede for at styrke Cirkus Tværs og dets fremtid. Målet var at bringe alles erfaringer og tanker i spil og dermed få inputs og idéer til Cirkus Tværses visioner, mål og kerneydelser.

Cirkus Tværs har åbnet:

mandag til torsdag kl. 12.00-18.00 og fredag kl. 12.00-17.00

Mandag kl. 16-18 er der akrobatik med Trille
Tirsdag kl. 16.-18 er der trapez med Miriam
Onsdag kl. 16-18 er der artisteri ved Jesus og Trille
Torsdag kl. 16-18 er der jonglering ved Sebastian

Læs mere på www.cirkustvaers.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt