Lederen

Debat om plads til alle

I de sidste par numre af Skræppebladet har vores debat-redaktion taget flere interessante emner op, og der er altid plads til flere meningen om tidligere emner. Man kan registrere sig og kommentere videre på vores hjemmeside; mens nye emner tages op i de trykte blade. Og for dem uden internetadgang bringer vi uddrag af netdebatten i bladene.

I decembernummeret er emnet psykisk syge i boligområderne, og som indledning hertil kan man gå til fyraftensmøde d. 3/11 i Café Perlen i beboerhuset Yggdrasil på Dorthesvej 35 i Gellerupparken.

Vi vil fokusere på, hvordan det er som psykisk syg at bo i en boligforening blandt mange andre mennesker, hvordan det er at have en nabo, der er psykisk syg, og hvordan både politikere og boligforening kan agere i denne sammenhæng.

Når man bor i en boligforening med mange andre mennesker tæt på, hvor man også kan være med til at tage beslutninger om den daglige drift af ens afdeling, kommer man frivilligt eller ufrivilligt også til at tage mere eller mindre del i de andre beboeres ve og vel. Og har disse beboere ikke så meget overskud i deres hverdag af den ene eller den anden grund, kan de skabe ubehagelige og uheldige episoder med naboer og andre. Men der skal i mange tilfælde ikke ret meget til for at hjælpe disse medmennesker. Nogle gange er lidt viden om deres situation nok til, at man forstår dem og behandler dem på en hensigtsmæssig måde; andre gange skal der mere til, og måske skal man have professionel hjælp.

Men i alle tilfælde er der sikkert flere af jer læsere, der har erfaringer med, hvordan man simpelt og nemt kan hjælpe hinanden, og så vil vi gerne høre mere om det på Skræppebladet, for at kunne bringe disse erfaringer videre til alles glæde. Og er du selv psykisk syg og har råd til dine naboer og øvrige medbeboere, hører vi også meget gerne fra dig.

Indlæg kan sendes med papirpost eller direkte til debat- redaktionens e-postadresse: debat[AT]skraeppebladet[DOT]dk

Skriv også gerne med forslag til kommende debatter og debattører på samme adresse og bland dig i debatten i bladet og på vores hjemmeside.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-09 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-09 November forsiden af magasinet 2009-09 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data