Gellerup Museum inviterer indenfor i påsken

Det nye lokalmuseum slår dørene op onsdag den 31. marts. Alle beboere er velkomne

tekst og foto af Helle Hansen

Den 1. marts klokken 12 overtog det nye Gellerup Museum nøglerne til lejligheden på sjette sal på Gudrunsvej 16. Herefter vrimlede det ind med rengøringsfolk, som på et par timer skurede skabe, skuffer, karme og gulve, så den rå og tomme lejlighed om eftermiddagen kunne stå nogenlunde klar til et hurtigt improviseret rejsegilde med pølser, øl og sodavand, hvor aktive bag museet, afdelingsbestyrelserne samt naboerne fra opgangen var inviteret.

Mange nysgerrige tog imod tilbuddet om at komme og inspicere det lille museum, både for at se på mulighederne i de fem værelser, men også for at blive imponeret over den fantastiske udsigt ud over Gellerupparken og ikke mindst hele Århus by og bugten, så langt øjet rækker.

Efterlysning af genstande
I løbet af marts har den nyansatte museumsinspektør Doron Haahr og gruppen af frivillige bag museet haft travlt med at forberede åbningen den 31. marts.
En arbejdsweekend midt måneden sikrede nymalede lofter og vægge. Og der er også blevet afhøvlet gulve og indkøbt gulvtæpper til et par af rummene.

Museet har også haft husstandsomdelt et brev til alle beboerne i Gellerupparken og Toveshøj, hvor der er blevet efterlyst genstande, køkkenredskaber og billeder, som kan være med til at opbygge udstillingen, der kan være med til at fortælle områdets historie.

Indsamlingen er foregået på Gellerup Bibliotek, hvor lokalarkivet i Brabrand har til huse. Lokalarkivet er også en aktiv samarbejdspartner til det nye museum.

Helhedsplan på museum
Et værelse i museet er helliget den kommende helhedsplan, som også kommer til at benytte museet i forbindelse med debat- og informationsmøder, som finder sted i løbet af høringsrunden. Her vil komme plancher, skabeloner og pjecer, der fortæller om de store planer.

Gellerup a la 1970
I skrivende stund arbejdes der stadig aktivt på at skabe de forskellige udstillingsrum i museet.
Et ligger dog fast, og der er, at den ene ende af stuen skal indrettes som en typisk dansk stue i Gellerup i 1970. Og museumsinspektør Doron Haahr og hans aktivister håber, at indsamlingen på Gellerup Bibliotek vil bidrage med mange spændende genstande til at fortælle den historie.
Hvordan den endelige åbningsudstilling kommer til at se ud, bliver afsløret, når museet slår dørene op for alle nysgerrige beboere og resten af byens interesserede. Det kommer til at ske være den officielle åbningsreception, der bliver holdt onsdag den 31. marts klokken 15-17.

Ekstra åbent i påsken
I påsken vil der være ekstraordinært åbent i museet for at give de mange formodede nysgerrige en mulighed for at kigge forbi i ferien.

Åbningstiderne i påsken
klokken 15.00 – 17.00
Skærtorsdag den 1. april
Langfredag den 2. april
Påskesøndag den 4. pril
2. Påskedag den 5. april

Ugentlig åbningstid i Gellerup Museum:
Tirsdag 16 – 18
Søndag klokken 14-16.
Der er gratis entre til museet.
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt