Leder

Vaskemaskinestyre og beboerpolitikerlede

af Ulrik Ricco Hansen

Hvor meget skal den almindelige beboer finde sig i, når det handler om bestemmelser ovenfra? Altså fra personer, som beboeren selv har stemt på direkte eller indirekte?
De seneste måneder har vist masser af engagement hos en stor mængde beboere, som sædvanligvis ikke deltager i debatten. Man skal endelig ikke tro, at den brede masse ligger henlullet, for der er altid et øje på klem: Klar til forsvar, flugt og angreb.

Toppen af Brabrand Boligforening står i skudlinjen i denne tid. Der tages beslutninger, træffes valg og disponeres hen over hovedet på den almindelige beboer.
Som regel er dette godt. Men…

Hvis man har f.eks. har valgt at købe en bestemt vaskemaskine, så tror man på, at den behandler tøjet godt, gør det rent. Man er ikke interesseret i at tage stilling til, om der nu skal skylles i 8 eller 16 minutter, eller hvilke intervaller trumlen skal dreje rundt eller i hvilken retning.

Men hvis vaskemaskinen begynder at give uldtøjet kogevask, åbner lågen midt i vaskeprogrammet eller begynder at suge kloakvand op i stedet for at pumpe ud? Ja, så kommer man op af stolen. Så skal man nok fortælle, at dette ikke er i orden.

Overraskende mange beboere har opdaget at ”vaskemaskinen” ikke virker. De er mødt op til borgermøder, har skrevet læserbreve, deltaget på tv, lavet underskriftsindsamlinger og Facebook-grupper. Der er i det hele taget sket en masse ting, som er helt i demokratiets og især beboerdemokratiet ånd.

Men vaskemaskinen er på grænsen til at blive fornærmet.
Den siger f.eks., at der er ikke nogen plan-B (du må ikke brokke dig) eller siger, at hvis du ikke vil have uldtøjet kogt, kan du ikke slippe for, at der pumpes kloakvand op. Og omvendt.

Vaskemaskinen har et særligt kabel til alle andre vaskemaskiner, for hvis der først er en vaskemaskine, der har spyttet en sur sok ud, fordi den var for snavset, ja så er der ingen andre vaskemaskiner i det århusianske bolig-område, der har lyst til at vaske den slags sokker.

Mon ikke det var på tide at tilkalde en reparatør?

Eller hvad med en ny vaskemaskine?
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt