Leder

En tarvelig jul

Af Helle Hansen, redaktør og beboer i Gellerupparken – illustration af Jesper Ankjær

Som beboer i Gellerupparken og Toveshøj kan det være svært at mærke julestemningen indfinde sig i år, selv om kalenderen viser, at vi er godt på vej ind i december.

Virkelighedens realiteter med trusler om nedrivninger og tvangsflytninger fylder i hverdagen, og det forsvinder ikke. Samtidig er der uvisheden om, hvad der kommer til ske og hvornår.

Det er svært at forstå retfærdigheden i den behandling beboerne i de to afdelinger udsættes for af folketing og byråd. Især fordi de samme beboere det seneste årti har vist, at de gerne vil forandringer og med Helhedsplanen både har stemt for nedrivninger og flytninger.

De sidste fire år har beboerne levet med mudder og plører, larm og støj. Det har de har døjet med i forventningen om nyrenoverede lejligheder, nyt beboerhus og andre spændende tilbud.

Men nu er det uvist, om beboeren overhovedet får chancen for at opleve det nye Gellerup. Og helt tilfældigt, om det er den ene eller anden beboer, der trækker nitten og skal flytte bort, fordi der ikke er garanti for at kunne blive boende i Gellerup.
Den ligegyldige skalten og valten med, om beboeren har et hjem eller ej, opleves kynisk. Især når der med borgmesterens egne ord ikke findes videnskabeligt bevis for, at flere nedrivninger giver effekt.

Spørgsmålet er, om der er en mening med galskaben, eller om det hele er en leflen for stemmer og slåen plat på fordomme, drevet af folkestemninger og en meget grim tendens til at sparke nedad.

Som beboer i Gellerup og Toveshøj sidder man tilbage med følelsen af at være ekskluderet og ikke have nogen værdi. Det er tarveligt – og I kan sgú ikke være det bekendt.

Med ønsket om en tarvelig jul til alle jer, der fortjener det. Og en glædelig jul til resten.

Og på gensyn i 2019 – med håb om,
at mange når at blive klogere.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt