Multietniske mediers situation i Norden til diskussion i Foreningernes Hus

Indvandrer TV i Århus inviterer alle interesserede til debat om mediernes betydning for de nye nordiske borgere

af Helle Hansen

Fredag den 8. oktober i Foreningernes Hus inviterer Indvandrer TV fra Århus, der er Danmarks første multikulturelle tv-station, til en debataften om de nordiske multietniske mediers situation i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Den aften er der god mulighed for at få indsigt i de nordiske multietniske medier, som har stor betydning for millioner af nye nordboere.

”Den udbredte frie adgang til at ytre sig, både om politiske og om kulturelle emner, betragtes af mange som et demokratisk gode og som et forum, der i bedste fald kan bidrage til at fastholde og udvikle en særlig lokal nordisk identitet,” fortæller Rui Monteiro, der er mangeårig leder af Indvandrer TV i Århus. Og han fortæller, at der i forbindelse med arrangementet rejses spørgsmålet: Hvad er det, der gør det særlig at være en multietnisk avis, radio og tv station i Skandinavien?

Aftenen byder på oplæg ved Majoran Vivekananthan fra UTROP, der er Norges første flerkulturel avis. Farah Rabiey fra Göteborg fortæller om Radio Noor og TV Noor, og Riitta Haapakoski fra Turku i Finland fortæller om den finske Radio Robin Hood. Endelig fortæller Rui Monteiro om Aarhus Global Media, der består af både Indvandrer TV, Radio Bazar og Børne og Ungdoms TV/BUT.

Fredag den 8. oktober kl. 19-21

Sted: Foreningernes Hus – den tidligere Nordgårdskole

Det er fri entré

Arrangementet er støttet af Nordisk Kulturfond og Dansk Journalistforbunds Kreds 4,
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt