Endelig liv i Nordgårdskolen

Foreningernes hus åbnede endelig i den gamle skole

Nordgårdskolen er lukket for længe siden og længe har de tomme bygninger stået tomme og grå. Der har i den ene bygning været børneinstitution, mens de to andre har været ubeboede. Det er der imidlertid lavet om på nu.

Foreningernes Hus har nu indtaget en del af Nordgårdskolen, og åbningen skulle fejres med manér, da huset slog dørene op til festivitas i form af dans, taler og akrobatik.

Ouafa Rian var inviteret til at være konferencier, og hun styrede dagens program med hård hånd. ”Ikke et ord om ghetto”, sagde hun, og det holdt hun under hele arrangementet. Heller ingen andre deltagere i løbet af dagen nævnte det upopulære g-ord.

Denne dag handlede nemlig ikke om de problemer, der er i området, men om de ting, som man kan forenes om. Næstformanden for Brabrand Boligforening Kjeld Albrechtsen peger på, ”at vi er mennesker, uanset forskellige religioner og så videre, vi kan mødes og samarbejde, og det er netop den model, vi kan bruge i Foreningernes Hus”. Nicolai Wammen istemte nærmest ved sin tale og hyldede demokratiet.

Borgmester Nicolai Wammen og Khadija klippede sammen snoren over.

Borgmester Nicolai Wammen og Khadija klippede sammen snoren over.

Taler var der nok af

Per Thomsen, som er husets leder, viceborgmester og beboer Rabih Azad-Ahmad, fritidspatruljens leder Gordon Roberts og børn og ungechef Jes Jørgensen var mødt op og holdt taler. De talte alle om, at dette er stedet, hvor både den enkelte og forskellige foreninger kan mødes og samarbejde om at være glade, hygge sig, feste og skabe liv i området. De var nærmest ved at falde over hinanden med superlativer og ros af stedet. Og med al den ros, det har fået, håber man virkeligt, at stedet bliver ligeså godt som talernes visioner om det.

Det var ikke alle, der var lige koncentrerede om talernes indhold, for der var kontakter, der skulle skabes, venskaber, der skulle holdes ved lige, og en kæmpe bunke af mad, der skulle indtages. Den var lavet af kvinder fra de forskellige foreninger, som holder til i huset. Ouafa Rian forsøgte ihærdigt, at fastholde folks opmærksomhed på hvad, der skete på scenen og talerne, men maden så bare for indbydende ud til, at folk kunne lade den være. Den var også utroligt velsmagende, kan jeres udsendte bekræfte.

Masser af underholdning

Imellem talerne og debatterne var der underholdning af forskellig slags. Der var palæstinensisk dans med gruppen Frihedens Trin, der gav eksempler på traditionel palæstinensisk folkedans. Bollywooddans med gruppen Apsaras, som introducerede os for deres yndefulde dans.

Palæstinensisk dan: Frihedens Trin underholder med både voksne og børn.

Man kan næsten ikke lave et arrangement i Gellerupparken uden også at invitere Cirkus Tværs til at komme og optræde. Det er et lokalt cirkus, hvor unge fra området kan komme og lave cirkus – både at lege akrobatik og jonglering. De viste også her et eksempel på deres kunnen.

De sidste optrædende var gruppen 8210, som de fleste nok kender fra programmet X Faktor. Gruppen består nu af Daniella, Tamam, Tatou og Sara. De lukkede en god begivenhedsrig eftermiddag i Foreningernes Hus. Et sted hvor der forhåbentligt i fremtiden bliver lige så meget liv som ved åbningen.

Hvis man har lyst til at læse mere om Foreningernes Hus kan man kigge på deres hjemmeside: www.foreningernes-hus.dk

Smuk dans fra gruppen Apsaras

Smuk dans fra gruppen Apsaras

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2010-10 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

adnan mohammed fayez
denne billede med folke danse gruppen hedder ikke frihedenstrin, de hedder jafra, det vil være rart for os som medlemmer fra frihednstrin hvis i kunne lave det om da folk tror at de er det.

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2010-10 December side 10
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2010-10 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data