Endelig liv i Nordgårdskolen

Foreningernes hus åbnede endelig i den gamle skole

tekst og foto af Elsebeth Frederiksen

Nordgårdskolen er lukket for længe siden og længe har de tomme bygninger stået tomme og grå. Der har i den ene bygning været børneinstitution, mens de to andre har været ubeboede. Det er der imidlertid lavet om på nu.

Foreningernes Hus har nu indtaget en del af Nordgårdskolen, og åbningen skulle fejres med manér, da huset slog dørene op til festivitas i form af dans, taler og akrobatik.

Ouafa Rian var inviteret til at være konferencier, og hun styrede dagens program med hård hånd. ”Ikke et ord om ghetto”, sagde hun, og det holdt hun under hele arrangementet. Heller ingen andre deltagere i løbet af dagen nævnte det upopulære g-ord.

Denne dag handlede nemlig ikke om de problemer, der er i området, men om de ting, som man kan forenes om. Næstformanden for Brabrand Boligforening Kjeld Albrechtsen peger på, ”at vi er mennesker, uanset forskellige religioner og så videre, vi kan mødes og samarbejde, og det er netop den model, vi kan bruge i Foreningernes Hus”. Nicolai Wammen istemte nærmest ved sin tale og hyldede demokratiet.

Borgmester Nicolai Wammen og Khadija  klippede sammen snoren over.

Borgmester Nicolai Wammen og Khadija klippede sammen snoren over.

Taler var der nok af
Per Thomsen, som er husets leder, viceborgmester og beboer Rabih Azad-Ahmad, fritidspatruljens leder Gordon Roberts og børn og ungechef Jes Jørgensen var mødt op og holdt taler. De talte alle om, at dette er stedet, hvor både den enkelte og forskellige foreninger kan mødes og samarbejde om at være glade, hygge sig, feste og skabe liv i området. De var nærmest ved at falde over hinanden med superlativer og ros af stedet. Og med al den ros, det har fået, håber man virkeligt, at stedet bliver ligeså godt som talernes visioner om det.

Det var ikke alle, der var lige koncentrerede om talernes indhold, for der var kontakter, der skulle skabes, venskaber, der skulle holdes ved lige, og en kæmpe bunke af mad, der skulle indtages. Den var lavet af kvinder fra de forskellige foreninger, som holder til i huset. Ouafa Rian forsøgte ihærdigt, at fastholde folks opmærksomhed på hvad, der skete på scenen og talerne, men maden så bare for indbydende ud til, at folk kunne lade den være. Den var også utroligt velsmagende, kan jeres udsendte bekræfte.

Masser af underholdning
Imellem talerne og debatterne var der underholdning af forskellig slags. Der var palæstinensisk dans med gruppen Frihedens Trin, der gav eksempler på traditionel palæstinensisk folkedans. Bollywooddans med gruppen Apsaras, som introducerede os for deres yndefulde dans.

Palæstinensisk dan: Frihedens Trin  underholder med både voksne og børn.

Palæstinensisk dan: Frihedens Trin underholder med både voksne og børn.

Man kan næsten ikke lave et arrangement i Gellerupparken uden også at invitere Cirkus Tværs til at komme og optræde. Det er et lokalt cirkus, hvor unge fra området kan komme og lave cirkus – både at lege akrobatik og jonglering. De viste også her et eksempel på deres kunnen.

De sidste optrædende var gruppen 8210, som de fleste nok kender fra programmet X Faktor. Gruppen består nu af Daniella, Tamam, Tatou og Sara. De lukkede en god begivenhedsrig eftermiddag i Foreningernes Hus. Et sted hvor der forhåbentligt i fremtiden bliver lige så meget liv som ved åbningen.

Hvis man har lyst til at læse mere om Foreningernes Hus kan man kigge på deres hjemmeside: www.foreningernes-hus.dk

Smuk dans fra gruppen Apsaras

Smuk dans fra gruppen Apsaras
Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Endelig liv i Nordgårdskolen”


  • 1

    adnan mohammed fayez skriver:

    denne billede med folke danse gruppen hedder ikke frihedenstrin, de hedder jafra, det vil være rart for os som medlemmer fra frihednstrin hvis i kunne lave det om da folk tror at de er det.

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt