Filmprojekt for unge i Gellerup

Tovshøjskolens kælder lægger lokaler til TV-projektet

tekst og foto af Elsebeth Frederiksen

Selvom Tovshøjskolen er en almindelig folkeskole, foregår der anden und­ervisning end regning og læsning. Nede i kælderen foregår der en anden slags undervisning. Her har Filmprojekt Gellerup lokaler, og unge mennesker arbejder for at producere tv, som henvender sig til beboerne i lokalområdet.

Kurset er henvendt til ledige mellem 18 og 30 år og er et samarbejde mellem Århus Kommune, Beskæftigelsesforvaltningen og Arbejdsmarkedscenter Nord/TV Basic.

For øjeblikket er der ca. 10 deltagere, som alle er ledige og i gang med kurset for at afklare, om de er klar til at få en uddannelse, eller om de vil ud og have et job. Morten Steffensen og Rasmus Kronborg står for projektet. Morten Steffensen har over 25 års erfaring med tv-produktion med blandt andet TV-BASIC og Rasmus Kronborg er uddannet i medievidenskab fra Aarhus Universitet.

Morten Steffensen tegner og fortæller ved tavlen.

Morten Steffensen tegner og fortæller ved tavlen.

Hvor bliver det sendt?
Projektet er stadig i en opstartsfase og har kun kørt siden august, men eleverne på kurset har allerede fået meget ud af kurset. De har været ude på optagelser i området. Blandt andet har de lavet optagelser fra de forskellige møder i forbindelse med helhedsplanen, studieproduktioner, dækket Nabofesten og udarbejdet koncept til et magasinprogram, som skal køre hver uge.

Deltagerne har lært at filme, både ude og til studieproduktioner og redigere de optagelser, de er kommet hjem med.

De har en aftale med Indvandrer-tv om, at programmerne kan blive vist på deres kanal, men de ønsker også at sende på TvÅrhus, så alle i Gellerup kan se deres programmer. De skulle gerne med tiden få et fast sende-tidspunkt og få en internet-tv-kanal op at stå. Foreløbigt skal de forskellige programmer ligge på projektets egen hjemmeside, så alle kan gå ind og se det.

Fungerer som en redaktion
Hver morgen kl. 9 begynder med kaffe, the og morgenbrød, mens man holder redaktionsmøde. Der tager man emner op, der kunne være interessante at tage fat på, og der lægges plan for dagens aktiviteter. Indimellem er der også undervisning ved tavlen hvor er centralt tema sættes under lup.

Derefter går man i gang med de ting, man har planlagt for dagens forløb. Nogle sætter sig til redigere, andre skal lige tjekke mails, mens nogle går i grupper for at udvikle idéer til udsendelser.

Kursisterne er da også godt tilfredse med kurset. Bjørn Wind Abildtrup mener, at ”det er et godt tilbud man kan få, når man er på kontanthjælp. Det er godt når der er undervisning hvor man f.eks. lærer noget om lyssætning og kameraføring. Det får man meget ud af”, siger kursisten.

Han mener også, at det sociale er en vigtig faktor på kurset. Han mener eksempelvis, at ”man lærer at arbejde sammen med andre. Især når man står med liveproduktioner, skal man kunne kommunikere godt for at få et godt resultat”.

Kursisterne lærer om lyssætning.

Kursisterne lærer om lyssætning.

Hvis folk er interesserede i at høre mere om projektet eller har gode idéer til udsendelser er man velkommen til at kontakte Rasmus Kronborg på telefon 24 85 59 41 eller Morten Steffensen på 25 21 48 89. Projektet har også en hjemmeside, som dog ikke er så omfattende endnu, men efterhånden som der bliver produceret flere programmer, kommer de til at ligge på siden. Adressen er: www.fpgellerup.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt