Lav tv i Gellerup

Hos Filmprojekt Gellerup er unge aktiveret med medier

Lidt gemt væk fra vejen og offentligheden, på Tovshøjskolen på Toveshøj, hører Filmprojekt Gellerup (FPG) til. Det er et kommunalt aktiveringstilbud for unge mellem 18 og 35 år, hvor de arbejder med medier.

Projektet er ca. fire år gammelt og blev startet af Morten ”Steff” Steffensen. Den oprindelige idé kom fra TV2 Østjylland, som besluttede, at der skulle laves lokal-tv fra Gellerup og Toveshøj. TV2 følte sig ikke velkomne i Gellerup og havde svært ved at komme til orde hos de lokale. De ville gerne have borgerne til at lave deres egne historier, som skulle produceres i samarbejde med TV2, og programmerne skulle sendes som middagsprogrammer. Projektet faldt dog til jorden, da man ikke kunne finde penge til projektet.

Kommunen havde dog hørt om projektet og syntes, det var en god idé. Derfor henvendte de sig til Arbejdsmarkedscenter Nord, som kontaktede Steff for at høre, om han ikke ville lave det alligevel. Steff havde mange års erfaring med medierne fra blandt andet Tv Brabrand og kendte dermed området og havde en del kontakter. På det tidspunkt var Steff på TV-Basic, et kommunalt tv-projekt, og han tog Rasmus Kronborg, som også var ansat på TV- Basic, med og startede FPG op med ham.

Rasmus Kronborg og Steff i studiet, hvor optagelserne foregår

Rasmus Kronborg og Steff i studiet, hvor optagelserne foregår

Startede uden lokaler

Da FPG begyndte, havde de ingen lokaler, men sad på biblioteket, kun de to ansatte, som lavede det hele selv. Senere fik de tilbud fra ungdomsskolen om, at de kunne bruge dens lokaler, og fra sommeren 2010 flyttede de til de nuværende lokaler i kælderen på Tovshøjskolen.

Helhedsplanen er en stor del af FPGs arbejde, og de møder også op til arrangementer i Gellerup og Toveshøj. Lige nu bliver det ikke vist på tv, men indslagene bliver lagt på YouTube, og FPG har en aftale med Gellerup Bibliotek, som bevirker, at udvalgte programmer vises på stormskærm på biblioteket, hvor forbipasserende kan se dem, også udenfor bibliotekets åbningstid. FPGs ønske er, at der bliver sat flere skærme op andre steder i Gellerup, så folk hele tiden kan følge med i, hvad der sker i området.

”Visionerne for projektet har hele tiden været at fortælle positive historier fra Gellerup og følge helhedsplanens tilblivelse. Det er netop det arbejdsgrundlag, vi startede op med,” forklarer Steff.

Ros til FPG

Seks praktikanter fra filmskolen Potemkin skal være der en hel måned. De bliver sat i sving med at lave en ny tv-reklame for stedet, og de tager straks ud i området for at filme. De kommer tilbage en time senere, helt forpustede, fordi de har været helt på toppen af Hasle Bakker. Imens sidder de andre og redigerer programmer, som de har været ude at optage ved forskellige arrangementer fra Gellerup og Toveshøj.

En af de tidligere elever på stedet, Niels Christiansen, har kun gode ting at sige om FPG. Han har altid været interesseret i at arbejde med medier, og ved opholdet på FPG har han styrket den tro og oparbejdet evner indenfor branchen. Niels har, efter han er stoppet på FPG, startet sin egen medieorganisation op sammen med en kollega, han har mødt på FPG.

Der er plads til flere hos FPG

For øjeblikket består eleverne på FPG af arbejdsløse, som er visiteret til stedet af kommunen, samt seniorjobbere og ansatte på løntilskud. Selvom Niels Christiansen mener, at FPG har sin berettigelse, kniber det for kommunen med at sende elever til stedet.

”Men hvis man gerne vil beskæftige sig med medier og vil læse videre på en medieuddannelse, er FPG et godt fundament for fremtidig beskæftigelse indenfor medier,” siger Niels Christiansen.

Mere information om Filmprojekt Gellerup kan ses på projektets hjemmeside www.fpgellerup.dk, hvor man også kan finde kontaktoplysninger.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2014-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2014-01 Februar
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2014-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data