Gellerups Verdenshaver har fået navne

Spirende liv i Gelleruphaven og Toveshøjshaven

tekst og foto af Helle Hansen

Søndag eftermiddag den 1. maj var der kaldt til arbejdsdag i Gelleruphaven i svinget på Gudrunsvej. Her blev der fyldt ny kompostjord i højbedene, sået krydderurter og blomster og spist is og drukket kaffe og snakket visioner og drømme for fremtidens haveprojekt.

Det var aktive fra ad hoc-gruppen under Samvirket, som de sidste på år har arbejdet på at skabe nogle dejlige haver i Gellerup og Toveshøj, der stod bag aktiviteten, der blev bakket op af Ramallah-spejderne, som samme dag også fik skabt et dejligt bålsted i haven.

To haver i hver sin ende
Hidtil har arbejdstitlen for projektet været ”sansehaven i Gellerup”. Men nu har projektet fået to haver at være aktive i, og i den forbindelse er det blevet omdøbt til ”Verdenshaverne” – Gelleruphaven og Toveshøjhaven.

Toveshøjhaven ligger i den modsatte ende af Gudrunsvej, helt for enden af Lenesvej, ved indgangen til Hasle Bakker. Det er arealet, der tidligere husede haveforeningen Mariehønen. Her var ad hoc-gruppen i påskeferien i fuld sving med at rydde grunden for affald og skrald, så jorden nu er klar til at blive gjort dyrkningsklar. Det er planen, at der med tiden skal skabes mulighed for, at projektet kan påbegynde en planteproduktion i Toveshøjhaven.

Ved ”I love Gellerup”-arrangementet på Klostertorv den 28. maj fotalte Verdenshaverne mere om deres visioner. Og den 18. juni ved ”Løb for Livet”-arrangementet i Hasle Bakker vil det være muligt at kigge inden for i Toveshøjhaven og høre nærmere om projektet.

Yderligere information kan fås hos projektleder Elin Kyhl Svendsen.
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt