Gellerup fejrede sine dimittender med stor uddannelsesfest

Sidst i juni holdt Gellerup og Toveshøj stor eksamensfest for alle områdets gymnasieelever, HG’er, Sosuhjælper/-assistent og svende

tekst og foto Helle Hansen

Foreningernes Hus var pyntet op til fest med balloner og flag, da Gellerup og Toveshøj lørdag den 25. juni fejrede alle områdets unge, som denne sommer har afsluttet deres ungdomsuddannelse med et eksamenspapir.

De hvide huer var i overtal ved festen i Foreningernes Hus

De hvide huer var i overtal ved festen i Foreningernes Hus

Med til festen var både borgmester Nikolai Wammen og rådmand Jacob B. Johansen samt Langkær Gymnasiums rektor Anders Østergaard, som i løbet af aften på skift holdt taler og overrakte diplomer, blomster og gaver til de unge 78 dimittender, der deltog i arrangementet.

Ideen til uddannelsesfesten var opstået hos de to veninder Sara Achwah fra 2. HF på Langkær Gymnasium og veninden Jasmin Faris. Og de har fået hjælp med at arrangere festen hos Vejledningscentret, Aktiv Kvindeforening og Samvirket i Gellerup og Toveshøj.

Borgmester, rådmand og rektor på første række til uddannelsesfest

Borgmester, rådmand og rektor på første række til uddannelsesfest

Anerkendelse af de unges slid
Målet med festen var at give ros og anerkendelse til alle de unge i Gellerup og Toveshøj, som denne sommer har afsluttet deres ungdomsuddannelse med et eksamensbevis.
Og både borgmester, rådmand og rektor roste de unge med deres flotte resultat og ønskede både de unge og deres forældre tillykke.

”Nu står døren til verden åben, og I skal som små fugleunger ud at flyve, når den fortjente sommerferie er ovre,” opfordrede viceborgmester Rabih Azad-Ahmad, der var aftenens konferencier og i øvrigt selv dimittend fra Langkær Gymnasium for mange år siden.

Til festen var inviteret alle, der er blevet student på gymnasium eller HF, uddannet på erhvervsuddannelserne, SOSU-assistent og –hjælper, svend eller bachelorer på universitet, sammen med deres forældre. Og derudover deltog også elever fra 9. og 10. klasserne i lokalområdet også i festen, hvor der også var optræden med folkedans med Jafra og rapperne Chadi og Marwan.

En tradition er født
”Festen er ikke kun et signal, som vi vil gerne vil sende til omverdenen om, at de unge fra Gellerup kan. Når 9. og 10. klasserne er inviteret med, så handler det også om at give dem lyst til at tage en ungdomsuddannelse og gå videre med uddannelser,” fortæller en meget glad leder af Vejledningscentret, Ahmad El Ahmad, der er sikker på, at Gellerups Uddannelsesfest vil blive en god tradition i området.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt