Spadestik taget til nyeste skud på boligforeningens stamme

Fredag den 10. juni blev der taget hul på afd. 25 Østergårdsparken i Tranbjerg

tekst og foto af Helle Hansen

De små flagstænger havde Dannebrog hejst til tops, da formand Jesper Pedersen fra Brabrand Boligforening satte spaden i jorden og tog det første spadestik til boligforeningens nyeste skud på stammen, der kommer til at hedde Østergaardsparken.

Afdelingen, som har nummer 25, ligger i Tranbjerg kun en spytklat fra det specielle højstyrkebetonhus Villa Vid, som boligforeningen sidste år opførte som forsøgsprojekt.

Den nye afdeling kommer i alt til at blive på 6.300 m2, som bliver fordelt på 60 boliger på mellem 80 og 115 m2 med to til fem-rums-lejligheder i to etager.

Formand Jesper Pedersen må grave flere huller til ære for fotograferne, så det blev til et pænt stort hul.

Formand Jesper Pedersen må grave flere huller til ære for fotograferne, så det blev til et pænt stort hul.

Nyeste teknologi sparer energi
Det nye byggeri bliver nabo til Altoboligs to år gamle sorte træhuse. Og sådan kunne Østergaardsparken også have været kommet til at se ud, hvis ikke foreningsbestyrelsen i 11. time havde ændret mening og forlangt byggeriet opført i en anden udgave.

Det bliver nu i stedet til 60 nye energirigtige boliger, der – som nogle af de første herhjemme – bliver opført med den nyeste teknologi i lavenergiklasse 2015 med en optimering af klimaskærmens u-værdier. Blandt andet med en solhøster (red. solfanger) på taget, der både indeholder en varmepumpe og et ventilationsanlæg, der udskifter luften i boligen i løbet af to timer.

Alle de tekniske detaljer bliver samlet i en karakteristisk kalot på taget, og med tiden kan byggeriet blive uafhængig af den kommunale fjernvarme.

Luplau og Poulsen har været arkitekter på byggeriet, som bliver opført af Dansk Boligbyg.
Byggeriet ventes at stå klar til indflytning med udgangen af 2012.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt