Pigernes sommer: musik, foto og bamser

tekst og fotos: Ulla Bording Jørgensen,
Elsebeth Frederiksen, Anja Raithel, Birger Agergaard

Samvirket skal være med til at skabe flere pigeaktiviteter i Gellerup og Toveshøj. I sommerferien har Samvirket stået bag flere spændende pigeworkshops: to fotoworkshops og en musikworkshop for teenagere.

Til slut skal nævnes vores navnkundige bamseworkshop, hvor piger syede bamser på livet løs. Bamseworkshoppen afsluttedes med fernisering for deltagernes familier.

I efterårsferien er der planlagt en hesteworkshop på en rideskole, hvor pigerne vil lære at kommunikere med hestene fra jorden og fra hesteryg. Samvirkets sekretariat modtager meget gerne forslag og ønsker til flere slags pigeaktiviteter, så vi kan tilgodese så mange piger som muligt. Kontakt via samvirket.dk.

Musikglade piger lærte at spille i band
Seks gæve piger gav koncert på Tovshøjskolen som afslutning på en uges musik-workshop.

De musikglade piger har brugt en uge af deres sommerferie på at spille i pigeband på Tovshøjskolen. Sammen med lærere fra børnemusikgruppen Kucheza havde pigerne skabt et repertoire, der dækkede fem vidt forskellige numre, som de optrådte med foran forældre og søskende

Fotos giver blod på tanden
To hold piger har nu været fotografer i Gellerup, og for mange af dem har det blot givet dem endnu større lyst til at fastholde øjeblikket med digitale fotos.  Underviseren, Rikke Skov, har sendt pigerne på fotomarathon et par gange, hvor pigerne fik en time til at fange situationer med ”Gellerup i bevægelse”. Ugerne sluttede med udstillinger på biblioteket.

Tvillingerne Amal og Dunia Hessein fra Tilst var blandt deltagerne. På billederne her viser de henholdsvis en råge i flisemønster og Rasmus Klumps fodspor.

Sjov sommerskole i Laden
12 børn var tilmeldt Tousgårdsladens billedskole. Kunstnerne Jørgen Andreasen og Anja Raithel underviste børnene i at arbejde med de forskellige materialer Ugens store opgave var at bygge en isvogn af genbrugsmaterialer og skrot. De var også vældigt kreative og havde lavet kunstige is af plastikkrus, korkpropper og papirkugler. De havde lavet store skilte af træ med forskellige slogans og prislister.

Se flere billeder og sommerferie-historier på www.gellerup.nu
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt