Smånyt

Korte nyheder fra bl.a. Gellerupparken og Toveshøj

Se Verdenshaverne

”Sansehaven” er blevet til intet mindre end Verdenshaverne. Verdenshaverne består nu af to haver, én i svinget på Gudrunsvej og én ved Hasle Bakker. På Gudrunsvej er vi ved at lave bede, bålpladser samt borde og bænke. Denne have har vi døbt Gelleruphaven. Den anden have hedder Toveshøjhaven og ligger ved foden af Hasle Bakker med udsigt til søer og natur. Her skal der bl.a. være en café og en planteproduktion.

Det bliver også et sted, hvor alle, der vil ud i bakkerne, kan deponere bagage og få informationer. De to haver skal være for voksne samt for voksne og børn, som laver ting sammen.
Vi – det er ad hoc-gruppen i Samvirket, Ramallah-spejderne samt beboere, som har deltaget i havernes udviklings- og arbejdsdage. Har du lyst til at høre mere eller være med, så kan du møde os i Gelleruphaven nedenstående dage. Børn er velkomne sammen med voksne.

Aktivitetsdage i Gelleruphaven
(hver gang fra kl. 14-17):
Lørdag den 17. september (Godhedsdagen)
Søndag den 9. oktober
Søndag den 30. oktober
Du kan også følge Verdenshaverne via nyhedsbreve. Se www.samvirket.dk under ad hoc-grupper Verdenshaverne.


Må jeg holde ferie og få kontanthjælp?

Community Center i Gellerup holder 8. september kl. 16-17.30 borgermøde på Gellerup Bibliotek. Det er for beboerne i området. Mødet har titlen ”Hvad må man, og hvad må man ikke i forhold til offentlige ydelser”. Det er for alle beboere, der gerne vil vide noget om rettigheder og pligter.

Professionelle medarbejdere fra Aarhus Kommune vil svare på spørgsmål som:

• Hvad bruges mine skattekroner til?
• Må jeg holde ferie, når jeg er på kontanthjælp?
• Må jeg arbejde, når jeg er førtidspensionist?
• Hvad skal jeg huske, når jeg skifter adresse?
Arrangør: Community Center Gellerup.

Besøg Det Türkise Telt i festugen

Ægte tyrkisk stemning er at finde midt i Århus Festuge. I Mathilde Fibigers Have i Rosensgade rejses Det Türkise Telt, og det er åbent hele festugen. Tyrkisk kaffe (kahve), tyrkisk madlavning, ja hele den tyrkiske musik er at finde.

Det interessante for Gellerup er, at ældre tyrkere – heriblandt fra Gellerup – fortæller deres historie om at komme til Danmark (og Gellerup), om deres kultur og så videre. Der er ikke mange tyrkiske beboere i Gellerup tilbage, så det er med at få deres historie fortalt nu.
www.detturkisetelt.dk – 26. august til og med 3. september.

Lær Gellerup at kende

I Gellerup og Toveshøj findes folkeskoler, daginstitutioner, klubber, lokalcenter, socialcenter, politi og meget mere. Og både som ny og gammel medarbejder eller som frivillig aktiv i Gellerup og Toveshøj kan det være svært at danne sig et overblik over de mange forskellige samarbejdspartnere, som findes i lokalområdet – både professionelle og frivillige.

Derfor mingler de, besøger hinanden og finder ud af, hvad der foregår, og hvordan det hele hænger sammen. Traditionen startede i marts, og nu mingler de igen. Samvirket i Gellerup og Toveshøj samt Gellerupmodellen står bag arrangementet.

Så hvis du tirsdag den 20. september støder på en blandet gruppe af frivillige og ansatte, så er det fordi de er på vej rundt til et nyt besøgssted. Sidst på dagen mødes de i Foreningernes Hus og samler erfaringer og får en kop kaffe.

Er du frivillig eller ansat og gerne vil med på dagen, så skriv senest 8. september til helhan[AT]aarhus[DOT]dk.

Få støtte til nye aktiviteter

Hvis du har en ide til en god aktivitet i Gellerup og Toveshøj, så er der gode muligheder for at få støtte fra Samvirket i Gellerup.
Samvirket for Gellerup og Toveshøj administrerer Aarhus Kommunes boligsociale aktivitetsmidler. Foreninger, klubber og aktive ildsjæle har derfor mulighed for at søge Samvirket om støtte til:

• brede arrangementer for alle beboere på tværs af etniske grupper
• børneaktiviteter, især pigeaktiviteter

Derudover har Samvirket mulighed for at give opstartshjælp til nye initiativer, samt til værksteder, der er åbne for alle beboere i Gellerupparken og Toveshøj.Find ansøgningsskemaer på www.samvirket.dk og læs mere.
Et af kravene er, at man efter arrangementet skal skrive en lille artikel om det, og den kommer i Skræppebladet og gellerup.nu – samt på Samvirkets hjemmeside. Vi hjælper gerne med renskrivning.
Et eksempel på et bredt arrangement, som har fået støtte fra Samvirket, er Gellerups dimissionsfest, hvor 70 nyuddannede unge mennesker blev hædret.

Sommerfest og kulturfest

Tivoli, ansigtsmaling, indendørs fodbold, dans, teater og fest – det hele er der, når Gellerup igen holder fest for at slutte sommeren af på den festlige måde.
Sommerfesten holdes i år onsdag de 31. august og torsdag den 1. september.
Kom i Nordisk Tivolipark ved Kirkens P-plads og hyg dig med din familie og venner.
Kom til EID-fest i Nordgårdhallen og i Foreningernes Hus lørdag den 10. september kl. 14 til 18. Her vil være masser af aktiviteter for børn og unge.

Eidfest og fællesspisning

Søndag den 11. september fejrer Café Perlen den muslimske Eid-fest hele dagen i Yggdrasil. Der er plads til 50 deltagere, og der er mulighed for at tilmelde sig arrangementet efter først-til-mølle-princippet.
Sidste fredag i september (d. 30.9.) holder Café Perlens igen ordinære fællesspisning med lækre retter på menuen. Det koster 30 kroner for voksne, mens børn op til 7 år skal betale 10 kroner og børn mellem 8-11 år 15 kroner. Tilmelding til fællesspisning senest tirsdag den 27. september på mobil: 20 85 19 04 – max. 50 personer,.
Læs mere på www.cafe-perlen.dk

Festugen i Gellerup

Tre århusianske teatre laver festuge i Gellerup fredag den 2. og lørdag d. 3. september på festpladsen ved Gellerup-badet. Danseteatret NordenFra, Teater Viva og Teatret Kimbri kommer med et cirkustelt, to optrædende heste, fire forestillinger for børn og voksne, musik, parader, optrin og uforudsigelige møder.

Fredag spiller teatrene forestillinger for skolerne i og omkring Gellerup, og fredag eftermiddag er der parade med musik og dans i Bazar Vest.

Lørdag kl. 11 og kl. 13 spiller Teatret Kimbri ”Pooka – Hesten fra Tir Na Nog”, og efter forestillingen er der kulturmøder med forskellige optrædende fra Gellerup, bl.a dansegruppen Jafra, Untold stories – historier fra Gellerup, Cirkus Tværs, og det århusianske band Camino Molino, fortæller fortællingen om ”Festens Gave” og spiller op til festdanse fra hele verden, sammen med musikere fra Gellerup og Danseteatret NordenFra som laver traditionel dans fra Danmark.

Se programmet i kalenderen på www.gellerup.nu

Danseteatret laver traditionel dans fra Danmark

Danseteatret laver traditionel dans fra Danmark

Godhedsdag 17. september

Lørdag den 17. september fra klokken 11.00 til ca. 16.30 vil en hel flok frivillige komme til området. De kommer for at give beboerne en hånd, hvis de har brug for hjælp til en praktisk opgave. Tjek projektet ud på www.godhedsdag.dk

Beboerne har fået en seddel i deres postkasser. Her står blandt andet, at opgaverne eksempelvis kan være: male et værelse, pudse vinduer, rydde op, få hjælp til computeren – eller måske havehjælp.
Man skal udfylde og aflevere sedlen senest 15. september for at være med – men hvis der er virkelig mange opgaver, kan man ikke være sikker på at få dem løst.
Godhedsdagen er et samarbejde mellem kristne personer, som laver et samarbejde med Gellerupparken og Toveshøj.

Mød Lars Olsen

Beboerforum får mandag den 26. september kl. 17-19 besøg af Lars Olsen, som er en ofte anvendt foredragsholder inden for aktuelle samfundsforhold – blandt andet hvad angår ulighed i uddannelse, eliter og magt i dagens Danmark og det moderne klassesamfund.
Han kombinerer, i én og samme person, en unik erfaring fra to forskellige verdener, der sjældent mødes.
Fyraftensmødet foregår i Cafe Perlen i Beboerhuset Yggdrasil.

Tilmelding til Benedikte Erlykke,
benedikte[AT]fs-bydele[DOT]dk tlf. 87 34 00 02 senest fredag 23. september.
Fyraftensmødet er planlagt af styregruppen bag Beboerforum, som er et netværk etableret af Det Boligsociale Fællessekretariat – www.bydele.dk .
Fyraftensmødet er støttet af Bikubenfonden.

Samvirkets Kvartalsmøde

Tirsdag den 27. september 2011
Kl. 16.30-19.00 i Foreningernes Hus
Kvartalsmøderne er åbne for alle, der er interesseret i at deltage aktivt i Samvirkets samarbejde.
Læs mere på www.samvirket.dk

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2011-07 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

 • Øv - ikke god
 • Nogenlunde
 • OK
 • Cool - god artikel
 • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2011-07 September side 8+12
i sektionen INDSTIK: Gellerup

forsiden af magasinet 2011-07 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

 • første dag: Türkise telt i festugen
  Smånyt
 • Sommerfest Gellerup­parken
  Smånyt
 • Sommerfest Gellerup­parken
  Smånyt
 • danseteater i Gellerup
  Smånyt
 • danseteater i Gellerup
  Smånyt
 • kl. 11 + 13 Teater og kulturmøder i Gellerup
  Smånyt
 • sidste dag: Türkise telt i festugen
  Smånyt
 • kl. 16-17.30 Borgermøde om kontant­hjælp
  Smånyt
 • kl. 14-18 EID-fest i Nordgårdhallen
  Smånyt
 • EID-fest i Café Perlen
  Smånyt
 • ansøgningsfrist Godhedsdag
  Smånyt
 • kl. 11-16.30 Godhedsdag
  Smånyt
 • kl. 14-17 Aktivitetsdag i Gelleruphaven
  Smånyt
 • Lær Gellerup at kende
  Smånyt
 • kl. 17-19 fyraftensmøde: Lars Olsen
  Smånyt
 • kl. 16.30: Samvirkets Kvartalsmøde
  Smånyt
 • tilmeldingsfrist fællesspisning Cafe Perlen
  Smånyt
 • Fællesspisning i Café Perlen
  Smånyt
 • kl. 14-17 Aktivitetsdag i Gelleruphaven
  Smånyt
 • kl. 14-17 Aktivitetsdag i Gelleruphaven
  Smånyt
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data