Kommunerne skal styre bolig­foreningerne ved hjælp af edb

Brabrand Boligforenings næstformand tager stærkt afstand fra kravet

Som led i den såkaldte styringsdialog mellem kommunerne og boligforeningerne er det nu blevet bestem ved lov, at boligforeningerne skal indtaste årsregnskaberne eller en styringsrapport på en IT-platform. I bestemmelserne er et særligt godt øje til såkaldte udsatte boligområder. Ligesom i andre lignende tilfælde har der været problemer med at etablere IT-platformen.

Brabrand Boligforenings administrationsbygning på Gudrunsvej 10 A

Brabrand Boligforenings administrationsbygning på Gudrunsvej 10 A

Keld Albrechtsen siger:

”…det er såmænd ikke så meget selve det forhold, at de nye indberetninger skal laves på edb, men mere bekymringer for, at der skulle opbygges et rapporterings- og evalueringssystem, som på lignende måde som i f.eks. kommunerne og på universiteterne ville medføre et stort personale- og ressourceforbrug.

Derfor har vi meldt ud, at denne styringsdialog og det rapporteringssystem, der er knyttet hertil, ikke i Brabrand Boligforening skal føre til ekstra personaleansættelser, og disse indberetninger bør foretages således, at vi selvfølgelig overholder loven, men undgår væsentlige ekstraudgifter i den forbindelse. Det bliver så administrationens opgave at sikre denne ”ikke-bureaukratiske” linie.

I Brabrand Boligforening skal de penge, som beboerne betaler til administrationen, gå til de direkte opgaver, så vi får så meget direkte resultat af pengene som muligt. I den offentlige administration går ret så mange penge til kontant evaluering, rapportering m.v., som koster meget, men i mange tilfælde slet ikke bruges til noget. Værst er det, når en sygehuslæge f.eks. skal bruge en halv time på at indtaste en rapport i stedet for at se til sine patienter.

Sådan noget har en boligforening ganske enkelt ikke råd til. Derfor har foreningsbestyrelsen anmodet administrationen om at være meget opmærksom på, at vi ikke drukner i bureaukrati. Og hvis der kommer krav fra myndighederne om meningsløse rapporteringer, skal vi ikke bare lave dem, men må så gå i dialog med myndighederne om, hvad vi får ud af arbejdet. En boligforening er styret af beboerdemokrati.

Det betyder, at hvis der er ting, der ikke fungerer, så kommer der meldinger fra vores beboere – f.eks. på beboermøder- og fra vores afdelingsbestyrelser. Derfor er der indbygget en naturlig kontrol med det, som boligforeningen laver.

Når kvaliteten ikke er i orden, så skal vi nok få det at vide. Dette er et langt bedre evaluerings- eller rapporteringssystem end mange af de sindrige systemer, der er opbygget i store dele af den offentlige sektor, og som har en tendens til at medføre at såkaldt varme hænder – altså dem, der udfører selve de praktiske opgaver – erstattes med ”kolde hænder” – altså folk, som administrerer”.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2011-08 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2011-08 Oktober side 10
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2011-08 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data